Mitt Liv

Berättat av Moa

Född 2007. Stavsborgsskolan. 8D.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

12.01.2022

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag är en 14-årig tjej som gillar att spela tennis, måla, och vara med kompisar.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Mamma väcker mig runt klockan halv sju då jag stiger upp och klär på mig medans mamma fixar frukost.

Jag tar på mig min tjockaste tröja i byrålådan eftersom att det är så kallt ute. En ljusblå fluffig tröja. Sen tar jag fram ett par jeans ur lådan, men det flesta ser likadana ut, högmidjade och utsvängda, så jag bryr mig inte riktigt om vilka jag tar, jag gillar alla.

Till frukost äter jag rostad macka med smör, utan ost och utan skinka, men ibland har jag marmelad på. Till det dricker jag en kopp te i min gråvita mugg föreställande en lama, och ibland även ett glas juice.

När frukosten är klar är det dags att göra sig i ordning. Jag borstar tänderna, packar skolväskan, och ser till så att jag får med mig dator och nycklar. När det är klart brukar det vara ungefär en kvart kvar tills jag behöver gå hemifrån. Jag brukar sitta och kolla lite på telefon tills det är dags att gå.

Jag går till skolan när klockan är tjugo i åtta och på vägen dit möter jag upp min kompis Emma. När klockan är runt 07:50 kommer vi fram till skolan. Jag lämnar min gråvita väska och min mörkblå jacka i skåpet och tar ut min dator och spanskaboken. Sen går jag till lektionen tillsammans med mina kompisar och väntar utanför tills läraren öppnar dörren och vi får komma in. Jag har valt Spanska som språkval, men man kan också välja Tyska och Franska.

I spanskan har all varsin lärobok och varsin skrivbok med uppgifter, men på grund av brist på skolböcker får vi inte skriva i boken. Vi måste skriva av alla uppgifter i ett litet skrivhäfte. Ibland gör vi övningar i boken och ibland gör vi övningar på skoldatorn. Skoldatorn lånar man från skolan under de åren man går där. Spanskan är också ett av de få ämnen där vi har läxa varje vecka, varje fredag.

Efter Spanskan har vi en liten kort rast på 15 minuter. Jag går återigen till mitt skåp där jag lämnar spanskaboken. Nästa lektion är Engelska och då behöver man bara datorn. Vi har gott om tid innan lektionen börjar så jag brukar prata med mina kompisar eller kolla på sociala media på telefonen. Jag kollar mest på TikTok och SnapChat.

På Engelskan skriver vi texter eller gör övningar i grammatikhäften. Vi jobbar digitalt på en plattform som heter Classroom. Där kan läraren lägga upp uppgifter, och sen skriver man direkt i dokumentet så att läraren kan få åtkomst till arbetet.

Efter engelskan har vi slöjd. På slöjdlektionerna har vi halvklass och vi har syslöjd ena terminen och träslöjd andra. Denna termin har jag träslöjd. Terminens uppgift är att bygga en trästol.

På onsdagar äter vi lunch runt halv tolv, vilket är en ganska tidig lunch. Vi har totalt fyrtiofem minuter för lunch och rast, så man får äta så länge man vill och resten blir rast. Idag fick vi fisknuggets med potatismos. Det var gott! De håller på att bygga en ny skola så vi går i tillfälliga baracker. Det finns därför inte så många bra ställen att hänga på, så rasterna är ganska tråkiga. Ibland spelar man kort, eller så sitter man bara och pratar lite.

Sist på dagen har vi SO. Det är den längsta lektionen, den är två timmar lång. Det är svårt att behålla fokus hela lektionen, men vi har en lite rast i mitten. På SO lektionerna jobbar vi med instuderingsfrågor. Man svara på frågor från texten, och dessa frågor kommer sedan provet att baseras på. Tyvärr har vi inga läroböcker i SO, skolan har brist på sånt. Istället får vår lärare lägga in texter på classroom, eller länka sidor till t.ex SO-rummet, en digital sida.

När klockan blivit två är skoldagen slut och vi får gå hem. Onsdagar är en av våra kortaste dagar, normalt slutar vi runt tre, förutom på fredagar. Då slutar vi tjugo i två.

Jag bor inte så långt från skolan, så jag går hem på ungefär tio minuter. När jag kommer hem gör jag snabbt mellanmål. det kan tillexempel vara en macka, lite yoghurt, eller ett kokt ägg. När jag har ätit måste jag ta fram min tennisväska och packa ner skor och vattenflaska och byta om. Jag spelar tennis två gånger i veckan, klockan fyra på måndagar och onsdagar.

Jag har en turkos tennisväska från Babolat och ett limegrönt tennisrack. På mig brukar jag ha en vanlig träningströja och träningsbyxor, men ibland har jag tenniskjol.

Ibland får jag skjuts av min pappa till tennishallen, men om inte, behöver jag gå hemifrån ungefär halv fyra. Det är inte superlångt dit, tennishallen ligger i Älta där jag bor. Det är bara nån kilometer men går jag halv har jag god marginal så att jag hinner byta skor och komma till banan fem minuter innan för att värma upp före lektionen.

Tennisträningarna är en timme långa och vi är fem personer i min grupp, alla i ungefär min ålder. På träningarna brukar vi variera övningarna och varje vecka har ett eget tema, t.ex volly, smash, eller serve, m.m. Sen brukar vi alltid avsluta med lite matchspel. Det är väldigt roligt!

Efter träningen när jag kommit hem tar jag en dusch och sen är det dags för plugg. Just nu har jag inga prov att plugga till, men annars brukar jag använda resten av kvällen till att plugga eller måla. Förr brukade jag hänga med kompisar på kvällen, men vi är mitt inne i en Corona-pandemi, så det är många restriktioner och vi umgås just nu inte så mycket inomhus.

Jag gillar att måla väldigt mycket, framför allt med vattenfärg och akvarell Eftersom att färgen är ganska transparent går det att göra lager på lager och skapa cool effekter. Jag målar mest landskap.

Ibland om det är något bra på TV kollar jag tillsammans med mamma, pappa och min syster. Vi tycker om att kolla på matlagnings- och inredningsprogram.

Jag brukar lägga mig runt kl. 10. Innan jag lägger mig borstar jag tänderna med en eltandborste, säger godnatt till familjen och kryper i sängs. Jag ligger ofta och kollar lite på telefonen i några minuter, och sen lägger jag ner och lyssnar på en spellista på Sonos och somnar snabbt.

Publicerat

18 februari 2022

Berättat av

Moa

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02391

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Stavsborgsskolan

Klass

8D

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!