Mitt Liv

Berättat av Alma

Född 2007. Stavsborgsskolan. 8F.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

13.01.2022

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Klockan ringer klockan 07:00 och ligger kvar i sängen i några minuter. Det är kallt i mitt rum men jag går upp ur sängen även fast jag vill ligga kvar. Jag tar på mig kläder och fixar mig sedan skyndar jag mig ner för trappan, det är bråttom. Jag tar på mig min jacka och mina skor och skyndar mig ut till bilen. Det är kallt ute men bilen är redan uppvärmd. Mamma ska skjutsa mig till skolan för att jag inte ska komma försent. Det är is på vägen vilken gör det väldigt halt, mamma kör långsammare än vanligt för att vi inte ska sladda med bilen.

När vi kommer fram till skolan går jag till mitt skåp, hämtar mina saker och går till klassrummet. Första lektionen var spanska sedan matte och efter det är det lunch. Till lunch blev det Nasi Goreng med kyckling. Det var inte jätte gott så vi gick till Ica på rasten. Jag köpte ingenting men det gjorde några av mina kompisar.

Vi gick snabbt tillbaka till skolan för att lektionen snart skulle börja. De två sista lektionerna var engelska och träslöjd. På engelskan kollade vi på en film som heter Divergent. Den filmen ska vi senare skriva en recension om. På träslöjden hade vi en vikarie för att vår lärare är sjuk. Vi gick igenom olika säkerhetsregler. Det är svårt att bara sitta och lyssna men som tur är fick vi sluta 15 minuter tidigare.

Bussen kom precis när jag hade kommit fram till busshållplatsen. Nu får man gå på bussen från bakdörrarna för att det ska vara mer säkert för busschauffören och man behöver inte heller betala för bussen.

När jag är hemma kan jag ta det lugnt. Fotbollsträningen börjar halv sju och nu är klockan bara kvart över tre. Hemma kollar jag på tiktok och Netflix sedan gör jag lite läxor tills det börjar bli dags att byta om. Jag tar på mig shorts, fotbollsstrumpor, en t-shirt och en långärmad tröja. Jag packar min ryggsäck och lägger ner en vattenflaska, fotbollsskor och mina benskydd. Sedan får jag skjuts till planen.

Mitt lag tränar på en plan som har ett tält över sig vilket gör att det är lite varmare där inne och det kommer inte in snö på planen. Vi värmer upp utomhus och sedan går vi in. Efter fotbollsträningen åker jag hem och äter.

Det blir makaroner och köttbullar till middag. Efter middagen duschar jag och sedan sitter jag i soffan och kollar på tv. När klockan blir mycket går jag till badrummet och borstar tänderna samt gör mig redo för att sova. Jag lägger mig i sängen och kollar sociala medier tills jag somnar.

Publicerat

21 februari 2022

Berättat av

Alma

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02445

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Stavsborgsskolan

Klass

8F

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!