Mitt Liv

Berättat av Gustav

Född 2007. Stavsborgsskolan. 8F.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

14.01.2022

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Mobilen plingar kl 06.43. Jag vaknar till mycket hastigt och stänger av alarmet. Därefter ligger jag kvar och bara stirrar upp i taket. Tankarna flyger. Jag tänker på vad som behövs göras i skolan, vad jag ska göra på kvällen och hur jag ska lägga upp min morgon. Dessutom tänker jag på hur ofantligt mycket jag bara vill stänga ögonen och somna om igen.

Men jag tar mig upp och sätter på mig mina kläder. Ett par baggy jeans, en t-shirt och en hoodie. Därefter går jag upp för trappan för att äta frukost. Två mackor med skinka och lite smoothie. Till sist fixar jag till håret och tar på mig ytterkläderna för att bege mig till skolan.

Bussen går 07:36 så jag går till busshållplatsen som ligger c.a 200 m bort. Bussen kommer sent som vanligt men det är ingen fara då jag tog den tidiga bussen. Jag började med idrott så jag går till idrottshallen. Idrott är mitt favoritämne.

Efter en lektion till är de lunch. Vi fick fisk som inte smakade så bra. Så jag går till ica och köper en bar som påfyllning. Sedan har jag två lektioner kvar och sen är skoldagen slut. När lektionerna är slut så tar jag bussen hem igen.

Väl hemma tar jag någonting att äta. Det kan vara allt möjligt mellis men just idag fick det bli två mackor med marmelad. När jag har ätit går jag ner till mitt rum och spelar lite datorspel eller pluggar. Kl 17:00 går jag upp igen för att äta middag. Idag blev det köttbullar med makaroner. Det finns inte mycket mat som slår det. Därefter tar jag på mig mina träningskläder för att springa orienteringstävling.

Min tränare kommer och plockar upp mig och sedan åker vi till tävlingen. Innan starten värmer jag upp så att jag inte ska skada mig under loppet. Jag är nervös men det är ingen fara då jag vet att det är bra att vara lite nervös. Starten går och det känns helt ok. Ungefär 2/3 in i loppet är jag hur trött som helst. När jag kommer in i mål sätter jag mig ner på marken och bara andas. Efter jag har bytt om åker vi hem igen.

När jag kommer hem går jag direkt in i duschen. Det är otroligt skönt efter en tävling. Därefter tar jag något mellis och går sedan ner och lägger mig i sängen.

Publicerat

21 februari 2022

Berättat av

Gustav

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02461

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Stavsborgsskolan

Klass

8F

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6532 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!