Mitt Liv

Berättat av Gustavo

Född 2007. Stavsborgsskolan. 8F.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

12.01.2022

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Liksom varje dag vaknar jag av det otroligt störande ljudet av min pipiga väckarklocka kl 6.

Det kanske är lite tidigt eftersom jag börjar skolan kl 8 men jag sommar alltid om så istället för att ställa den på kl 6.30 och vakna 7.00 så ställer jag den på kl 6.00 och vaknar. 6.30. Man är ju inte direkt en morgonmänniska så tröttsamt går jag upp ur sängen och börjar klä på mig. En stor ljusbeige hoodie , mina ljusa jeans, strumpor och tröja att ha under hoodien, sedan bäddar jag sängen ofrivilligt. Efter det är det frukost. Till frukosten idag fick det bli två toasts med ost och ett kallt glas oboy.

Jag brukar vilja kolla på Tiktok medans jag äter men mina föräldrar vill inte det så jag skippar det. Det är också min tur att ta ut diskmaskinen idag, det är jobbigt men det måste ju göras.

Efter att jag borstat tänderna är det dags att börja göra sig i ordning till skolan. Lägger i franska mapp och fulladdad dator i ryggsäcken. Jag fixar också håret för det är rätt kaos.

Jag säger hej då, klär på mig och går ut. Det är januari så jag klär på mig tjock vinterjacka och vantar även om det är 2 plusgrader, vilket är ganska varmt för januari.

Jag möter mina vänner ungefär halvvägs till skolan och vi pratar lite om fotboll och skolan och sånt. Vår skola är rätt trång eftersom vi går i baracker för vår riktiga skola byggs om. Jag går direkt till mitt skåp och gör mig i ordning till första lektionen, som nu är matte. Vi har skola tills ungefär kl 12 då vi har lunchrast i en timme. Maten brukar inte var så god.

På rasten kan vi göra allt möjligt. Ibland stannar vi inne och gör ingenting, ibland kör vi fotboll ute vilket är det jag brukar gör mest, och i vissa tillfällen drar vi till ICA när maten är äcklig, men vi får inte vara där så mycket nu på grund av Corona. När dagen slutar kl 2 tar jag mina grejer och går hem.

Det första jag gör hemma varje dag är att äta något, vad som helst. Kan vara frukt, toast, yoghurt eller kakor som jag oftast är mest sugen på men också oftast inte får äta av mina föräldrar.

På eftermiddagen gör jag ofta så mycket som jag kan. Jag försöker balansera tiden jag har mellan att göra saker jag gillar och göra läxor.

Men idag har jag fotbollsträning så jag kommer inte kunna göra så mycket ändå. Jag äter och sedan sätter jag mig och spelar tv-spel i ungefär 40 minuter. Tills jag gör mig i ordning till träningen. Vanligtvis cyklar jag till träningen men nu är så pass kallt så jag får skjuts dit, vilket är väldigt skönt.

Träningen består vanligtvis av några passnings, skott och fysövningar och vi avslutar alltid med en liten minimatch. Jag är jättehungrig när jag kommer hem så det första jag gör efter att jag duschat är att äta middag. Idag äter jag korvstroganoff.

Jag försöker plugga så mycket jag kan till läxförhöret i NO innan jag går och lägger mig. Jag måste ungefär gå och lägga mig vid halv 10 tiden annars är jag supertrött dagen efter. Kl kvart i 10 går jag och lägger mig, jag vill va uppe längre men det får vänta till helgen.

Jag borstar tänderna, säger godnatt, hoppar i sängs och släcker ljuset.

Publicerat

21 februari 2022

Berättat av

Gustavo

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02463

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Stavsborgsskolan

Klass

8F

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6532 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!