Mitt Liv

Berättat av Melissa

Född 2007. Stavsborgsskolan. 8F.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

11.01.2022

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Alarmet ringer klockan 06.30, jag tar fram min mobil och skrollar lite på TikTok tills klockan är 06.45. Jag går upp från mitt varma täcke och går direkt till badrummet för att rengöra mitt ansikte. Sedan går jag ned till köket för att ta mina mediciner och göra en toast. Min toast innehåller alltid smör och otroligt mycket ost. Under tiden jag väntar på att min toast ska bli klar dricker jag några glas vatten. När frukosten är klar sätter jag mig i soffan och äter medan jag tittar på Netflix. När klockan är runt 07.10 går jag upp, borstar tänderna och tar på mig kläder, jag sätter på mig ett par jeans och en tjocktröja. Efter det sätter jag på musik på min TV och sminkar mig i lugn och ro tills klockan är 07:40 då min kompis står utanför mig för att gå till skolan.

Jag är vid skolan ungefär 07.55 och går till mitt skåp och hämtar mina böcker. På förmiddagen har jag fyra lektioner, engelska, matte, NO och franska. Man måste ta handsprit innan varje lektion eftersom att vi lever i en pandemi. Till lunch är det ugnsbakad falukorv med rotmos. Det var inte så gott men jag fick i mig allt på tallriken. Jag och mina vänner sitter hela lunchrasten och äter tills vår idrott börjar. Det är teori på idrott vilket gör att vi tittar på film och diskuterar kring hälsa. Min sista lektion är SO och vi jobbar med Industriella Revolutionen.

När jag slutar skolan går jag hem och sätter alarm på en timme samt lägger min mobil i ett annat rum. Under den tiden pluggar jag på alla kommande prov och uppgifter. När alarmet ringer så äter jag mellis, vilket blir två mackor med smör och ett glas juice. Därefter sätter jag på mig träningskläder och går till gymmet med min kompisar. Vi är där i ungefär en och en halv timme. Vi tränar mage, lår, rygg och rumpa. Det är väldigt viktigt att man tvättar av maskinerna efter användning, dels för hygien och för pandemin. Svettiga och trötta går vi hem. När jag är hemma tar jag en varm dusch och tvättar mitt hår med schampo och balsam. Efter duschen smörjer jag in mig med en vaniljdoftande kräm och kammar mitt hår. Jag går ned och äter middag, mamma och pappa har köpt Pad Thai. Jag och min bror sätter oss vid TV:n och äter samtidigt som vi tittar på The Real Housewives of Beverly Hills. Det är vår favorit serie.

Därefter tar jag mina mediciner och tvättar mitt ansikte samt borstar tänderna. Jag lägger mig i min säng och tittar på TikTok ett tag men jag är trött så jag somnar nästan direkt.

Publicerat

21 februari 2022

Berättat av

Melissa

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02467

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Stavsborgsskolan

Klass

8F

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6532 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!