Mitt Liv

Berättat av Tilda

Född 2012. Mariaskolan. 3C.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

19.01.2022

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min pappa väcker mig ungefär kvart över sju på morgonen. Jag ligger i sängen i typ en kvart. Sen går jag upp. Jag sätter på mig mina kläder som jag ska ha till skolan. En lila tröja och ett par blåa byxor. Jag går in i köket och tar en banan. Sen går jag in i badrummet för att borsta tänderna. Min bror Emil ligger fortfarande i sängen för han börjar halv tio idag. Min mamma har redan gått till jobbet. Hon jobbar på ett sjukhus för hemlösa. Min pappa jobbar på en skola. Men hans jobb börjar senare. Sen klar jag på mig min jacka mössa och skor. Sen går jag till skolan. Jag går på en skola som heter Mariaskolan. Den är över 100 år gammal. Jag går min vanliga vägen genom Tanto. Det är mycket is på vägen så jag måste vara försiktig. Det är mycket byggarbete runt skolan så det är svårare att komma in. Sen kommer jag in på gården. Jag går upp för trapporna till treornas klassrum.

Jag går i in i 3c klassrum. Sen säter jag mig på min plats och läser en bok. Det är väldigt många sjuka i min klass för det är Corona pandemi. I mitt klassrum har vi en smart bord som vi kallar Kerstin.vi har också en stor karta över Sverige. Skoldagen började kvart över åtta. Förta lektionen var bild. Vi gjorde månar med andra planeter och stjärnor. Sen hade vi rast. Jag började g runt på Solgården själv men n gick jag till mina kompisar. Det nöjde så dom gjorde typ en snö rutschkana som det var meningen att åka ner med en pulka. Sen hade vi idrott. Det första vi gjorde var spökboll sen körde vi kinesiska muren. Om ni inte vet vad det är ska jag förklara det nu. Spökboll är en lek där man ska kasta bollar på dom I ett annat lag det finns två lag om man blir träffad blir man ett spöke. Man står på andra lagets sida längs bak där och ska försöka träffa dom. Kinesiska muren det finns två gladiatorer i mitt på ena sidan finns det skatter på andra sidan står man själv man ska försöka springa förbi gladiatorerna ta en skatt och springa tillbaka. Sen har vi lunch. Idag var det pasta med tomatsås. Sen hade vi rast jag var på snöran det är en grej som man kan stå på och den snörar. Sen hade vi teknik och vi pratade lite om datorer och kolade på en film om dom. Sen hade vi svenska vi skrev om vad en vanlig dag såg ut för oss. Sen var skolan slut och vi gick till fritids eller dom andra i klassen gick till fritids men jag åt mellis mecka med smält ost. Sen gick jag hem.

Jag går tillbaka samma väg jag kom. Jag skriver in koden sen tar jag hissen upp till femte våningen där jag bor. Jag går till dörren och plingar på. Det dröjer lit innan min brorsa hör och kommer. Men sen klär jag av mig ytterkläderna. Sen går jag in i badrummet för att tvätta händerna. Sen går jag och kollar på youtube i typ en timme jag kollar på masa olika saker. Sen kommer mamma hem och lagar mat det blev korv. Jag äter sen leker jag lite runt. Och sen typ vid åtta till nio säger mina föräldrar att jag ska gå och lega mig. Jag äter något litet sen går jag och byter om till mina natt kläder. Sen borstar jag tänderna och jag brukar få lyssna på böcker på kvällen jag gör det sen ska jag åka det brukar ta ganska länge innan jag somn

Publicerat

22 februari 2022

Berättat av

Tilda

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02477

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Mariaskolan

Klass

3C

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6532 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!