Mitt Liv

Berättat av Selma

Född 2010. Ölmestadskolan. 5an Ölmestadskolan.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

25.11.2021

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag

Jag vaknar alltid klockan 07:00. Mamma kommer in och säger god morgon och rullar upp rullgardinen.

Jag tar upp min mobil och kollar på tiktok i ungefär 10 minuter.

Jag har lagt upp mina kläder dagen innan. Jag brukar ha på mig jeans och en tröja.

Mamma lagar frukosten nere i köket och sen säger hon till när jag ska komma ner. Jag har 2 syskon en storasyster och en lillasyster. Alltså jag är ett mellanbarn. Jag äter rostad bröd med sinka på. Vi har en tv i köket som vi sätter på varje morgon. Men för några dagar sedan köpte vi en ny för alla tv-ar som var över 8 år gick inte igång. Jag kollar alltid på SVT barn det är ett tv program för barn. Efter jag ätit upp går jag och borstar tänderna.

Jag tar på mig mina ytterkläder och cyklar iväg. Jag har en bästis som heter Ella. Vi cyklar med varandra till skolan varje dag. Vi pratar om allt på vägen dit. När vi kommit en bit möter vi min 2:a bästis. Hon heter Lena. hon cyklar med oss resten av vägen. Men ibland cyklar hon m

ed hennes andra vän som är ett åt yngre.

Jag brukar kolla på youtube, tiktok och instagram. Jag gillar att kolla på En rullande talkshow. Det är Manfred och Hampus som sitter i en bil och gör roliga grejer. Dom tar reda på olika saker och gör utmaningar. Jag har en iPhone X.

fter skolan på tisdagar åker jag till farmor och tränar våran hund Luna. Jag tränar agility med henne. Och om jag inte är hos farmor brukar jag leka med mitt tjejgäng. Det består av Ella, Tyra och Alva. Jag gör också dom läxor vi får i skolan. Jag går i 5:an och det är inte så svåra läxor.

Jag hjälper till ganska mycket hemma. Jag städer mitt rum. Jag bakar jättemycket. Ibland hjälper jag till med maten. Men dom vill nog inte ha min hjälp. Jag är inte direkt bäst på allt. Jag bor i ett stort vitt hus i Småland. Vi har en källare och jag och Ella brukar spela pingis. Jag vinner alltid. Det är bara Ella som inte vill erkänna det.

är är ett simpelt pingisbord.

Jag är med Ella, Alva, Tyra och Lena på fritiden. Vi brukar vara i Tyras hus och spela Nintendo. Det är

jättekul men jag brukar inte vinna. Det är för att Tyra tjuv övar hemma själv. Nintendo är där man spelar

olika spel som t.e.x super mario.

När det är snö kallt och vinter ute så åker vi bil till skolan. Men man brukar ju åka bil till både affärer och jobb om man har körkort.

Publicerat

22 februari 2022

Berättat av

Selma

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02485

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Ölmestadskolan

Klass

5an Ölmestadskolan

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6532 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!