Mitt Liv

Berättat av Alva

Född 2010. Ölmestadskolan. 5an Ölmestadskolan.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

25.11.2021

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag

Hej!

På morgonen jag vaknar av att mamma eller pappa väcker mig vid halv sju. Då ligger jag kvar i sängen och somnar om. Sedan går jag upp vid kvart i sju. Och äter frukost.

Jag brukar ha på mig jeans med en t-skirt eller luvtröja. Men någon text på. Oftast stoppar jag ner tröjan i byxorna.

Min frukost består av mellanmjölk, boveteflingor och kanske någon frukt då och då. Frukten blir äpple. Fast det är bara när jag går till skolan. Skolan börjar klockan åtta. Jag brukar komma till skolan tjugo minuter i.

Jag går alltid till skolan även om det blåser eller regnar. Jag brukar gå tillsammans med min granne, Ella. Vi har en stig mellan några trädgårdar som vi kan gå på när vi ska leka.

På mobilen går jag in på Snapchat varje dag och ser om ”klassen gruppen” har skickat. Jag skickar även med andra som jag brukar skicka med. Vi brukar skicka text och bilder.

Efter skolan brukar jag läsa, spännande och läskiga böcker. Eller vara med kompisar. Den boken jag läser nu heter Vittnet av Camilla Lagerqvist.

Jag hjälper alltid till hemma tillexempel med soporna, diskmaskinen och passa mina två syskon, Gustav tre år och Hilda 6 år. Ibland får jag pengar för det.

Jag umgås med Tyra, Selma och Ella. När jag leker med Tyra brukar vi bygga med Lego. När jag är med Ella kör vi one toutch. One touch är när man ska skjuta en boll på en väg och man får bara nudda bollen en gång, om man missar åker men ut Och med Selma spionerar vi på hennes lillasyster och storasyster.

Hälsningar Alva!

Publicerat

22 februari 2022

Berättat av

Alva

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02487

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Ölmestadskolan

Klass

5an Ölmestadskolan

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6532 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!