Mitt Liv

Berättat av Tindra

Född 2007. Skogskällan. 6B.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

08.05.2020

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag vaknade ca klockan 6:15 på morgonen. När jag vaknade tittade jag på youtube tills att mina föräldrar kom och sa till att det var frukost. Sedan klädde jag på mig ett par jeans och en tröja. Matsalen ligger på min övervåning så jag gick upp för trappan och satte mig vid bordet. Jag fick sällskap av min syster och mina föräldrar. Jag åt en skål yoghurt med flingor och russin. Sedan åt jag två mackor med smör och drack te. Jag gick till badrummet och borstade tänderna sedan fixade jag min skolväska och såg till att jag fick med allt. När jag var klar skulle jag gå till skolan och då lyssnade jag på musik samtidigt som jag gick.

När jag var i skolan skulle jag ha idrott så jag gick med en av mina kompisar till mina andra kompisar dit. Vi hade fri lek på idrotten och jag och mina vänner körde kubb. I kubb ska man vara två lag som ska få ner de andra lagets rätblock. Efter idrotten hade vi bild och då skulle vi göra klart en film. Sedan hade vi matte och efter det skulle vi gå på lunch. I min skola får vi gratis lunch och det blev kycklingklubbor med bulgur. Efter lunchen körde vi ett spel som heter king i en utritad ruta på skolgården. Sedan hade vi engelska och då läste vi en text och direkt efter kollade vi på ett litet nyhetsprogram som heter ”Lilla aktuellt”. Vi hade sedan NO och då hade vi biologi.

När skoldagen var slut gick jag med två vänner, vi kan kalla dem Sara och Lina, till Saras hus. Där åt vi mellanmål och sedan gick vi till en skog i närheten. I skogen så använde vi en app på mobilen som heter geocaching. Den går ut på att man ska leta sig fram till en liten skatt som man själv byter ut till något annat. När vi var väldigt nära så skulle vi börja leta men det gick inte så bra så vi skulle gå till en annan ”skatt” men det blev lite hinder på vägen. Nu skulle jag få hålla kartan men då var vi tvungna att hoppa över sankmark. När vi gått över sankmarken märkte jag att vi gick åt fel håll och när vi hoppade tillbaka trillade Sara halvt i och hon blev lite blöt. När vi gick åt andra hållet skulle vi hoppa över sankmark igen. Jag och Lina klev lite i vattnet så det skvätte upp på kläderna och våra skor blev genomvåta.

När vi äntligen kommit upp på asfalten gick vi åt fel håll igen. Tillslut hade vi iallafall hittat till skatten men vi hittade den aldrig. Jag var tvungen att gå hem och äta och efter det kollade vi i min familj på ett TV-program som heter bäst i test. Vi åt popcorn till programmet. När klockan var ungefär 9 på kvällen spelade jag ett dataspel med en av mina vänner 9 ungefär klockan 10 på kvällen. Jag borstade sedan tänder och gick och la mig.

Publicerat

15 juni 2020

Berättat av

Tindra

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00484

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Skogskällan

Klass

6B

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!