Mitt Liv

Berättat av Hugo

Född 2007. Köpingebro skola. åk 6.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

26.04.2020

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Hugo Fall 13 år

Hej, Jag heter Hugo Fall och jag är 13 år. Jag bor med min familj utanför Stora Herrestad på landet. Jag går i skolan på Köpingebro Skola utanför Ystad. Det är en av dem största mellanstadieskolorna i Ystad kommun. Att bo på landet är inte som på 1900-talet eftersom att jag bor på landet men min familj håller inte på med jordbruk och tar hand om djur och sånt. Det finns fortfarande personer som gör det men förr så gjorde alla som bodde på landet det.

En vanlig dag i mitt ser ut så här. Jag vaknar ungefär 07:15 varje vardag när jag ska till skolan. Sen så tar jag på mig några kläder. Jag bara öppnar min garderob och tar det som jag ser överst. Oftast så är det ett par svarta byxor eller blåa jeans och en hoodie.

Och sen går jag ut ur mitt rum och nerför trappan. Sen tar jag fram lite saker att äta till frukost. Oftast så brukar jag äta en rund macka som heter rågkaka som är väldigt god med smör och kalkon eller skinka. Sen brukar jag dricka en god äpple eller apelsin juice från en affär som heter Willys i Ystad.

Sen är klockan ungefär 08:00 och då är det dags för mig att gå ut och vänta på min minibuss ska komma. Jag åker minibuss eftersom att jag bor vid en farlig väg där bilar kört rätt snabbt och jag bor en bra bit bort från skolan. Och mina föräldrar körde alltid mig till skolan förr men sen blev det för mycket i början av 2018. Så då började jag åka minibuss.

I minibussen så åker jag med en person som heter Tim. Vi bor grannar och han är väldigt rolig. Sen kommer jag fram till skolan och går av bussen och går mot klassrummet.

När jag har kommit in i klassrummet väntar jag på att läraren ska komma och sen så har vi lektioner. Vi har ungefär 4-5 lektioner per dag fast på Tisdagar så slutar vi tidigt, så då har vi bara 3. Och mellan de lektionerna så har vi 2 raster och lunch. På rasterna så spelar jag oftast fotboll på konstgräsplanen med mina vänner mot årskurs 5. Och på lunchen så brukar vi få god mat. Och idag så får vi köttbullar med potatis, sås och lingon. Vi får ofta god mat i skolan och så här ser det ut.

Sen efter alla lektioner så är klockan 14:45 och då slutar vi. Då går jag till busskuren och väntar. Busskuren är där alla bussar kommer och stannar. Sen åker jag med bussen först till Glemmingebro och lämnar av några personer där och sen åker den hem mot mig och lämnar av mig. Sen när jag är hemma så äter jag mellanmål. Ungefär som min frukost. Sen kollar jag om jag har några läxor och om jag har det så gör jag dom, oftast medan jag lyssnar på musik på min högtalare. Sen efter det så går jag upp på mitt rum och spelar på min gaming dator och bäddar min säng eftersom jag inte gjort det på morgonen. En gaming dator är en elektroniskt maskin som man kan använda till att spela saker och surfa på internet

Sen vid klockan 5 på måndag, tisdag, onsdag och torsdag så har jag fotboll eller tennis träning. Den varar till klockan 18.00 och sen kommer jag hem ca 18:20. Sen efter att jag har duschat så äter jag kvällsmat och tar disken. Och på helgerna dammsuger jag och städar mitt rum för att få en veckopeng.

Sen oftast på kvällen vid 20.00 ungefär så brukar jag spela lite till på min dator och sen göra något med min familj. T ex spela ett brädspel eller tv-spel. Sen går jag och lägger mig runt 22.00 i mitt MFF täcke. MFF är ett känt fotbollslag från Malmö som är väldigt populärt idag. Jag vet inte hur det blir i framtiden dock.

Det var lite om min dag i 2020.

Hejdå!

Publicerat

16 juni 2020

Berättat av

Hugo

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00510

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Köpingebro skola

Klass

åk 6

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!