Mitt Liv

Berättat av Izabelle

Född 2007. Skogskällan. 6A.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag vaknade på morgonen, runt 07:00 av mitt alarm som ringde på min mobil. Jag tog min dator och satte mig i sängen. Jag kollade ungefär 45 min och tog det lugnt. Sedan gick jag upp ur sängen och fixade lite frukost även om jag oftast inte brukar vara hungrig. Men när jag väl äter så brukar jag äta avokado macka, ibland risgrynsgröt.

När jag var klar med frukosten och hade ätit upp la jag ner tallriken och glaset i diskmaskinen. Jag gick ner för att borsta mina tänder med min eltandborste medans jag försökte leta efter kläder som jag skulle ha på mig idag. Det blev svarta tajta jeans med en vit tjocktröjan där det stod ”Ralph Lauren” med stora blåa bokstäver. När jag hade klätt på mig och borstat mina tänder sminkade jag mig med mascara. Jag fortsatte att kolla på min serie efter att jag hade packat min väska och gjort mig färdig till skolan, idag började vi 08:30 så 08:15 lämnade jag hemmet och cyklade till skolan.

När jag var framme låste jag fast min cykel och hjälm lutandes mot väggen till byggnaden. Jag gick in och lämnade min väska tillsammans med min jacka, tog ut min matte mapp och låste skåpet.

Den här månaden har vi extremt många prov pga Corona. De tillåter inte oss att ha de nationella proven, så därför har vi fler prov istället för de. Nu kommer jag behöva plugga mer än vanligt. Den här veckan har vi tre engelska, två matte och ett hemkunskaps prov. Nästa vecka har vi två matte och veckan därefter ett biologi och ett religon. Det är ganska krångligt och stressande då vi har runt två prov varje dag.

Efter våran bensträcka mellan matten var det dags för engelska då vi skulle ha vårt första engelska prov, det var rätt så enkelt eftersom att jag känner mig säker på ämnet. Direkt efter hade vi SO (samhälls orienterande ämnen) vi repeterade religionerna och kollade på filmer om de, vi hade lektion i 1,5 timme innan våran lunch började kl 11:30. Vi åt pasta med skinksås och lite grönsaker till. På rasten satt jag och mina kompisar på en bänk och pratade lite om proven och om lite spontana grejer, vi körde även en lek att en utav oss skulle säga en bokstav och det första vi kom på som började på den bokstaven skulle vi skrika ut. Vi skrattade så mycket. Vi hade rast i 40 min min innan våran NO lektion började, vi hade biologi där vi lärde oss lite om kroppen. Vi hade en kort rast innan vi började med tekniken, vi skulle designa egna glasögon och sedan skriva en uppsats om de. Jag hann göra klart mitt häfte och gjorde därefter klart uppgifter i andra ämnen. Vi hade tre lektioner innan lunch och tre lektioner efter lunch vilket betydde att vi hade en lektion kvar: svenska. På svenskan fortsatte vi med de här historierna, en vardag i mitt liv.

Det var slut för dagen kl tre och jag började röra mig hemåt. Jag låste upp cykeln och och åkte hem, det tog mig runt 5 min att cykla. Jag bor nära skolan vilket gör att det går fortare att ta sig fram, det kan underlätta om man har det stressigt eller råkat försova sig. När jag kom hem fixade jag mellis, två mackor och ett glas smoothie medans jag satt och pluggade på engelskan. Mina föräldrar kom hem från jobbet runt kl fem. De hade handlat mat för hela veckan, inklusive idag. Pappa skulle laga ugnsbakad lax med potatis och en chili sås. Mamma fixade grönsakerna, det hon valde var sallad, tomat, och gurka. Min lillebror hjälpte till med att duka fram medans jag skalade potatisarna. Allt tog en timme och vi åt i tjugo minuter. Vi plockade undan, la tallrikarna och glasen i diskmaskinen, torkade bordet och la in allt i kylskåpet. Jag gick ner till mitt rum för att fortsätta med mitt pluggande. Efter en halvtimme orkade jag inte plugga mer och valde istället att städa mitt rum. Jag la in mina kläder och vek dom i garderoben. Jag bäddade min säng även fast klockan var halv sju, jag satt mig i sängen, tog min dator och kollade på min serie. Två timmar efter middagen var klockan halv åtta och det var dags att äta något litet innan sängdags. Jag gick upp och skar lite äpple och mango. Från åtta till nio kollade hela familjen på film och spelade kort som vi oftast brukar göra varje dag. Jag gick ner och borstade mina tänder och duschade. Jag breddade upp min säng, sa godnatt och gick till sängs. Efter ca 30 minuter somnade jag (Halv tio).

Publicerat

16 juni 2020

Berättat av

Izabelle

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00551

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Skogskällan

Klass

6A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!