Mitt Liv

Berättat av Leo

Född 2007. Köpingebro skola. åk 6.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

30.04.2020

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag

Hej!

Mitt namn är Leo och jag bor i Köpingebro, en by utanför Ystad. Jag vaknar oftast av mitt alarm på min telefon 07:15 men ibland 06:30 om jag somnar tidigt.

När jag har vaknat så tar jag och går upp och väljer kläder. Då tar jag oftas några pösiga svarta byxor en hoodie och ett par svarta strumpor för att det är den enda färgen jag har.

Sen tar jag och borstar tänderna och går på toa. När jag har gjort allt det då är klockan 07.30 och jag går ner och äter en skål med vaniljyoghurt och havrepuffar som vi i vår familj kallar för kuddar.

När jag har ätit så kollar jag på schemat vad vi har för ämnen idag och vilka läxor vi har på datorn. Jag går till skolan för att det är så nära.

I skolan jobbar vi mest på datorn i vklass och google classroom

I skolan äter vi t ex tacos, skinkfrestelse och hamburgare och det är god mat. På påsken så brukar vi ha påskbuffe medans på julen så har vi julbuffe.

På rasterna brukar vi ofta leka jordgubbe. Jordgubbe är en lek där man skjuter en basket boll mot basketkorgen och måste träffa den tre gånger i rad men om man missar så är det nästa persons tur men om den däremot studsar fyra gånger innan nästa person hinner ta den då är han eller hon ute. Om man träffar basketkorgen tre gånger i rad då ska man fånga bollen så snabbt man kan och säga 1 2 3 jordgubbe medans alla andra springer. När man har räknat till tre och skrikigt jordgubbe så får man ta tre steg och sen rulla bollen mot någon annan och om den träffar då är den personen ute. Sista personen som är kvar vinner.

När jag är framför skärmen så gör jag läxa, spelar datorspel och andra grejer som t ex blender som är ett program där man kan göra 3d designer och kollar på anime som är japanska tecknade serier.

Efter skolan så äter jag mellanmål gör läxa. Till mellanmål så har jag en macka med smör och skinka eller ost. Efter det så kanske jag har tid till att skjuta prick med luftgevär eller kolla på TV.

Jag brukar tömma diskmaskinen, vika tvätt, städa och göra rent toaletten. Jag umgås med familjen och min kompis som bor närmast och dom andra kompisarna pratar jag oftast med online.

Jag går och lägga mig klockan 20:30 men somnar oftast vid 21:00.

Jag går på dans och piano. Jag går på piano en gång i veckan 20 min

och den svåraste biten jag kan är en hel sida från första delen av månsken sornaten. Jag går på dans 2 gånger i veckan på torsdag har jag Hiphop och på fredagen har jag streetdance. Dansen är en timme.

På datorn spelar jag bland annat Apex legends som är en battle royal alltså att folk sprider ut sig över ett område så börjar man med ingenting man får sen ta och leta efter olika vapen och ammunition. Det går ut på att man ska döda andra lag och det sista laget som är kvar vinner. Det speciella med apex är att man kan välja olika karaktärer innan matchen börjar och varje karaktär har varsin specialitet ability och en special abillity. En av karaktärerna är Lifeline hennes specialite är att när någon blir någon i laget knockad så kan hon ta upp personen snabbare och att det kommer en sköld framför henne om motståndaren skjuter mot henne. Men skölden håller bara några skott och går sönder om motståndaren skjuter tillräckligt med skott på skölden. Hennes ability är att hon kan sätta ut en drönare som kan hela personerna i laget är skadade. Hennes special ability är att hon han skicka ner ett paket som kan ha rustningar vapen och bandage. Sista lag som lever vinner.

Publicerat

16 juni 2020

Berättat av

Leo

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00599

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Köpingebro skola

Klass

åk 6

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!