Mitt Liv

Berättat av Kajsa

Född 2007. Stiftelsen BMSL. A.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

26.05.2020

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag är en 12, snart 13 årig tjej som bor i en stad i Sverige som heter Lund. Jag bor i ett rött tegelhus med min mamma Anna, pappa Dag, syster Signe, bror Svante och hund Balder. Jag går i en skola vid namnet BMSL som ligger ca 3 min från mitt hem.

På fritiden brukar jag gå ut på promenader med min hund och göra olika saker med min familj som t.ex. gå ut i skogen eller göra olika utflyckter.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Mitt namn är Kajsa och jag är en 12 ,5 år gammal tjej som bor i en stad i Sverige vid namnet Lund. Nu hade jag tänkt att berätta om hur en vanlig dag i mitt liv ser ut. Jag vaknar kl 06:00 av att mitt alarm ringer, jag tar sedan upp min telefon som jag satt på laddning dagen innan. Efter att ha kollat på instagram, youtube och andra appar jag installerat på min telefon så går jag ut till vårat kök där pappa brukar stå och ta fram frukost. Mina syskon, lillebror och stora syster, brukar sitta på stolarna vid köksbordet där det pratar om deras planer om dagen, jag brukar också sitta där med dem och delar med mig om mina ideer och ämnen jag ska ha under dagen. Idag i skolan har vi ämnena idrott, no,engelska och franska.Till frukost brukar jag äta en lingongrova,som är ett bröd, med ett stort glass vatten, jag brukar dessutom ge våran familjehund Balder mat.

Jag gör mig sedan ording för att gå till skolan, jag sätter på mig kläder, bäddar min sängn tvättar och sminkar mig. 08:05 står mina kompisar My och Matilda vid busshålls platsen utanför oss och väntar på att jag ska komma så att vi kan gå till skolan. Under tiden vi går till skolan brukar vi prata om vad vi ska göra under resten av dagen och denna gång hur mycket vi längtar till sommarlovet, detta sommarlovet kommer man dock inte kunna göra lika många aktiviteter som de senaste eftersom att

Jag går i en skola vid namnet BMSL, denna skola ligger ca 3 min från mitt röda tegelhus, alltså väldigt nära. Som jag nämde tidigare i denna text så börjar jag skoldagen med idrott,idag gick vi till en stor fotbollsplan som ligger nära skolan, våran idrottslärare var sjuk idag så man fick göra lite vad man ville, jag själv tränade på att stå på händer och spelade lite fotboll dock endast med mina kompisar Sofia, Dinah och My eftersom att jag är bollrädd .

På senaste tiden har det varit väldigt kallt och regnigt så jag var väldigt glad över att det var en varmt och soligt (det var ca 18-20 grader idag). Efter att ha varit på fotbollsplanen i ca 1 h så gick vi tillbaka till skolan där vi skulle göra os redo för NO. Vi håller just nu på med labbraporter vilket jag tycker är väldigt roligt. Jag jobbade faktiskt vädigt bra på detta ”arbetsplats”. Efter NO var det dags för lunch, våran skolmat är faktisk ganska god om man gemför med vad andra elever säger om deras kommuns (i alla fall den vegetariska). Jag sitter nästan alltid bredvid My, Dinah och Sofia eftersom att de är mina bästa vänner.

12:08 går vi ut på rast då jag brukar spela basket eller bandy med My, Dinah och Sofia.

Efter ca 45-50 min är rasten slut och vi går in för att ha engelska, engelska är ett av mina favorit ämnen eftersom att vi oftast får använda os av våra egna ideer och kreativitet. Efter en 1 h engelska är det dags för franska, franska är en av mina mindre bra ämnen eftersom att jag inte kan det.

kl 15:00 slutar vi och det är dags att gå hem, jag och My har sedan följe hem eftersom att vi är grannar. jag och min syster hade redan bestämt att vi skulle till ett schopingcenter som ligger nära os, jag skulle köpa en sommarklänning som jag dessutom ska ha till skolavslutningen. Efter att vi varit på nova ett tag så cyklade vi till stan eftersom att jag inte hittade det jag ville ha. I stan hittade jag både en kläning och bikini som jag sedan köpte. När jag och min syster kom hem var klockan runt fem och jag satte mig med min telefon i väntan på att mamma skulle ropa ”maten är klar”.

I dag åt vi kyckling gryta med bulgor och egter middagen gick jag och mina syskon till en basketplan nära os, det ligger dessutom en fotbollsplan där omkring som vi också gick till.

jag gick sedan och la mig runt 9-10 tiden.

Publicerat

9 augusti 2020

Berättat av

Kajsa

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00656

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Stiftelsen BMSL

Klass

A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!