Mitt Liv

Berättat av Nellie

Född 2009. Hogstorp skola. Hogstorp år 5.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

01.10.2020

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

På fritiden gillar jag att vara med familjen, kompisar och spela piano. På torsdagar kl halv 5 till tjugo över 5 brukar jag spela piano i kulturskolan som ligger i stan. Mitt favoritämne i skolan är svenska. Jag tycker det är jättekul att läsa och skriva.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag heter Nellie och jag är 11 år. På morgonen vaknar jag och tittar på min dator sen tar jag på mig te.x jeans och en stickad tröja. Jag går upp efter det och äter frukost, jag brukar äta flingor och mjölk med rostad macka. Sedan går jag och borstar tänderna och håret. Efter en stund går jag till skolan.

När jag är på skolan på brukar jag köra king. När det ringer in ställer vi oss på våran plats i kapprummet och hälsar på våran fröken därefter går vi in klassrummet och sätter igång våran dag vi börjar med: Matte från kl 08:30 till 09:40 sen har vi rast, på rasten kör vi king. När det ringer in har vi: Eng från kl 10:00 till 11:20 kl 11:20 äter vi lunch vi äter te.x pastasås med pasta. Vi har rast efter det, våran lunchrast är från 11:40 till 12:20. Sen ropar våran lärare in oss och då har vi bild från kl 13:30 till 14:15. Vi brukar måla på bilden. Sedan har vi svenska från 14:15 till 15:00. Sen är våran skoldag slut och då går jag hem.

Hemma brukar jag antingen vara med mina kompisar eller mina syskon. Jag har två lillasystrar (min yngsta syster är 1 och min äldsta är 8)och en mamma och en pappa och en liten hamster. När jag är hos mina kompisar brukar jag spela sims eller vara ute. När jag är med mina lillasystrar brukar vi leka med deras leksaker. Strax efter när pappa har kommit hem äter vi middag. Vi äter te.x pastasallad med kyckling. Efter maten går jag och spelar Sims på min dator. Sims går ut på att man ska ta hand om barn, åka runt i världen och ha det roligt. Sen går jag upp och är med familjen. Sen ska jag och min lillasyster borsta tänderna. Sedan går jag ner och läser en halvtimme ungefär. Sedan går jag och säger godnatt till min mamma och pappa.

Publicerat

3 november 2020

Berättat av

Nellie

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00898

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Hogstorp skola

Klass

Hogstorp år 5

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!