Mitt Liv

Berättat av Alma

Född 2009. Kungsklippeskolan. A.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

28.10.2020

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag

Mitt namn är Alma och jag är elva år gammal. Jag och min familj bor i Huddinge som ligger en bit utanför Stockholm. Vi bor i ett stort grönt hus med många rum och vi har en stor tomt med en studsmatta som jag och mina brorsor brukar hoppa på. Jag har två småbrorsor och en mamma och en pappa. Mina två småbrorsor är tvillingar vilket inte är super ovanligt.

Så, nu ska jag berätta om hur livet 2020 är. Man kan inte göra så mycket på grund av ett virus vid namn Covid-19 eller som det egentligen heter, Coronaviruset. Det är ett virus som har gjort att man inte kan träffa någon i sin släkt som bor utomlands. Det drabbar inte mig jättemycket även fast jag har släkt i det land som är mest drabbat av Coronaviruset. Det är Italien som är mest drabbat. Min morbror bor där och hans tjej ,och så har jag kusiner där. Coronaviruset startade i kina.

Så nu vet ni hur det ser ut år 2020. Så nu börjar det bli dags för mig att berätta hur en dag i min vardag kan se ut.

Varje morgon går till på samma sätt. Jag går upp runt sextiden och det första jag gör är att ta en kalldusch för jag blir piggare av det. Efter duschen så går jag tillbaka till mitt rum för att välja kläder för dagen. När jag valt kläder så uppdaterar jag på min snapstory så att jag inte förlorar dagar.

Sedan är det dags för frukosten. Jag är nästan aldrig hungrig på morgonen men jag tar ändå alltid en macka eller lite yoghurt. Sedan, när jag är helt klar, så går jag till skolan. Det tar inte så lång tid för mig att gå till skolan, bara tio minuter.

Men ibland när jag ska möta min bästa kompis Julia så tar det typ tjugo minuter att gå till skolan. För jag måste vänta på att hon ska bli klar och när vi ska gå så kommer hon alltid på att hon ska ha med sig sin iPad till skolan. Jag har många bästa kompisar men jag brukar mest vara med Julia.

Okej, vart var jag någonstans?

Just ja, jag var på väg till skolan. När jag kommer fram till skolan är jag nästan alltid först så jag måste sitta ute och vänta på att man ska få gå upp till korridoren. Ofta brukar det bli att man måste sitta ganska länge i korridoren och då så blir det så att många tar fram sina mobiler. När jag kollar på min mobil så kollar jag mest tik tok och snap.

Sedan börjar den första lektionen. Skoldagarna går fort och dom är oftast ganska roliga. När skolan är slut så går jag hem eller så hänger jag med en kompis.

På kvällarna har jag nästan alltid träning så jag kan inte hänga med en kompis varje dag.

Jag tränar fotboll,friidrott och orientering men den roligaste sporten är fotboll. Jag har många kompisar i mitt fotbollslag, och alla känner varandra det är det som gör det extra kul! Det är fem personer i min klass som spelar fotboll i samma lag som jag. Och ibland så brukar vi stanna kvar på fotbollsplanen efter träningen. Min pappa är tränare i fotbollslaget så iblan så måste jag stanna kvar jättelänge för att tränarna ska ha tränarmöte. Efter träningen så cyklar vi eller så åker vi bil hem. Nästan alltid när vi kommer hem så är jag vrålhungrig. Så då får det bli ett kvällsmellis. Jag brukar nästan alltid ta en stor skål yoghurt och honung, det är ass got! Sedan efter kväll melliset så tar jag en varm dusch. Och sedan efter den varma duschen så gör jag min Kvällsrutin och så lägger jag mig i sängen för att läsa. När jag har läst ett tag så är jag supertrött och då somnar jag nästan direkt. Ja sover i typ 8 timmar.

Tack för att just du ville läsa min text om min vardag.

Tack!!

Publicerat

15 december 2020

Berättat av

Alma

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00914

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Kungsklippeskolan

Klass

A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!