Mitt Liv

Berättat av Alba

Född 2009. Kungsklippeskolan. A.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

11.11.2020

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Hej, jag heter Alba! Jag är en elva åriga tjej som gillar att simma och dansa. Det gör jag på min fritid, efter skolan. Men jag gillar också att hänga med kompisar!

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min vardag

Hej! Roligt att just du ville läsa om mig och vad jag gör en helt vanlig dag. Jag heter Alba och är elva år gammal. Året är 2020. Min familj och jag bor i Huddinge som ligger en bit utanför Stockholm.

Just nu i världen sprids Coronaviruset. Det har varit många människor som har dött och blivit sjuka. Symtomen är som en förkylning. Men om man är en riskgrupp (äldre, sjukdomar sen innan m.m) kan det bli mycket farligare. Man kan få svårt att andas bland annat. Det har varit lite lugnare ett tag, men nu har det börjat blivit lite värre igen. Många forskare försöker forska för att få fram ett vaccin.

Andra saker som händer i världen just nu är miljökrisen. Vi släpper ut alldeles för mycket dåliga gaser i naturen, hugger ner stora delar av regnskogen och mycket annat. Det andra stora problemet är att många vilda djur blir utrotningshotade. T.ex elefanter. Dom kanske inte kommer finnas kvar framtiden. Vem vet, dom kanske inte finnas kvar när du läser det här just nu.

Jag bor i ett ganska stort vitt hus med en stor trädgård. Vi har äppelträd med stora gröna äpplen på. I vår familj är vi fem personer. Min mamma, pappa, storebror och min storasyster. Men jag har också en katt som heter Stella. Min storebror är sexton år och min storasyster tjugo. Men hon har flyttat hemifrån så hon bor nu i Italien. Min pappa har släkt i Italien så därför har vi en lägenhet där. Nu vet ni lite mer om mig så nu tänkte jag berätta om en helt vanlig skoldag i mitt liv.

Oftast vaknar jag av mitt alarm på telefon som är inställt på 06.30. Men ibland så väcker mina föräldrar mig.

Det första jag gör när jag vaknar är att skrolla igenom min telefon för att se vad som hänt under natten. Jag brukar kolla på Instagram, snapchat eller YouTube. Min favorit influenser heter Therese Lindgren. Hon gör superbra YouTube videos och lägger ut några i veckan. Jag är väldigt morgontrött så jag brukar aldrig gå upp ur sängen direkt på morgonen. Men efter en stund måste jag ju gå upp eftersom det är skola.

Sen går jag till min garderob och väljer något att ha på mig. Jag älskar kläder och försöker att sätta på mig något lite roligt. Ibland har jag jeans och en hoodie. Men en annan dag kan jag ha en t- shirt med coola tryck på.

Mitt rum är på nedervåningen så jag går till upp till köket för att äta frukost. Jag brukar antingen äta mackor eller en skål med yoghurt. Till det brukar jag dricka ett stort glas med O’boy. Det är ett chokladpulver som man blandar med mjölk.

Direkt efter jag har ätit går jag till mitt rum igen. Sen sätter jag på någon musik som jag gillar. Det får mig alltid på bättre humör! Ungefär 07.45 brukar gå till min skola. Men om jag börjar senare går jag ju en annan tid. När jag går till skolan går jag förbi flera övergångsställen där bilarna oftast stannar. Jag går också förbi apoteket, en mataffär som heter Ica, vårdcentralen och lite andra ställen. Efter det så är jag framme i skolan. Där träffar jag mina vänner och så har vi massa lektioner. Mina favoritämnen i skolan är So och träslöjd.

Efter att skolan är slut har jag oftast någon aktivitet. Jag går på dans 3 gånger i veckan och så simmar jag två gånger. Jag tycker om att ha något att göra efter skolan annars blir det lätt att man bara sitter med mobilen och surfar på nätet när man kommer hem.

Sen åker jag hem och äter middag. Vi äter väldig blandat i vår familj så det är nästan olika varje dag. Min favoritmat är risotto. Det är ris som man blandar med oftast svamp och lite sparris. Det är verkligen supergott. Just nu är det är det många som väljer att bli vegetarianer eller veganer. Även jag, men ibland så äter jag lite kött eftersom jag fortfarande växer och behöver få i mig rätt saker. När klockan börjar närma sig 20.45 brukar jag gå och göra mig ordning för snart ska jag gå och lägga mig.

Tack för att just du har läst om min dag, ha det bra!

Publicerat

15 december 2020

Berättat av

Alba

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00944

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Kungsklippeskolan

Klass

A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!