Mitt Liv

Berättat av Alice

Stensholmsskolan. Klass 4AB.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

18.05.2021

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Hej!

Jag heter Alice och jag är 11år och går på Stensholmsskolan i 4A. Nu ska jag berätta om en dag i mitt liv.

Dagen innan har jag ställt mitt alarm på min telefon klockan 06.05. När alarmet har ringt så ligger jag kvar i sängen och sträcker lite på mig en stund. Sedan kommer min mamma in och säger att jag ska ta på mig kläder och gå upp och äta frukost och när mamma väcker mig så har hon gått upp från sin säng för länge sedan. När jag gått upp från min säng tar ja på mig kläder, blå jeans och en blå hoodie. När jag klätt på mig kläder så går jag upp och äter frukost ibland laggar pappa frukost annars laggar jag frukost. Det brukar bli fil och ägg macka. Ibland när jag äter frukost kollar jag på tv och då tittar vi på youtube på youtube finns det videos som människor har filmat in. Och jag äter med mina syskon för mamma och pappa har redan ätit frukost. Sedan borstar jag tänderna. Efter en stund så går jag till vårat garage och tar ut min cykel. Sedan cyklar jag mot ett övergångsställe och där möter jag några av mina kompisar och sedan cyklar vi till skolan. Jag börjar skolan 8:00 och just idag ”Tisdag” så slutar vi 14:10. I min klass är det 10 tjejer och 17 killar alltså sammanlagt är vi 27 elever i min klass och jag har 3 lärare. På rasterna brukar vi spela kicka ruta det är när man är i 4 olika lag och spelar med en boll. Man ska försöka få ut varandra. Det finns en matsal och där får vi mat vi behöver inte ta med egen mat.

Efter skolan så cyklar jag hem och när jag är hemma så går jag ut och går med min hund Svea ca 10 min och när jag varit ute med henne så busar jag och leker med Svea. Sedan kollar jag i kylskåpet och frysen efter mellanmål. När jag har hittat mellanmål så går jag och sätter mig i soffan. Det brukar bli fil och macka och något att dricka typ mjölk, saft eller vatten. Medan jag äter mellanmål så kollar jag på tv då brukar det bli Netflix och på Netflix finns filmer och serier. Ibland dammsuger jag hemma men inte alltid. Efter jag dammsugit så tar jag upp kläder från tvättmaskinen och hänger upp dom på tork. Tvättmaskin det är en maskin som gör kläderna rena. Efter några timmar kommer min familj hem. och då tar jag på mig mina crosskläder och så åker jag och min pappa till min crossträning och den ligger i Norrahammar. När jag inte har crossträning så brukar jag vara med Kompisar eller familjen. Dem kompisarna jag brukar vara med är Lilly, Lowa, Stella och Hilda och när vi är så brukar vi cykla, spela fotboll, hoppa studsmatta eller kolla på tv. När vi är framme på crossträningen så möter jag min bästa kompis Lilly där och hon går också på crosskolan. Jag har haft min cross i 1 år typ men jag har kört i ett halv år nästan. Vi åker hemifrån klockan 17:00 och crossträningen börjar klockan 18:00. Vi måste va där tidigare för att ta fram crossen och fylla på bensin eller sopa brukar man säga på crossen. Mitt cross märke heter ktm. Efter crossträningen så åker vi hem och när vi är hemma så äter vi mat som mamma har gjort. Jag och pappa äter tillsammans för dem andra i min familj har redan ätit medan vi var på crossträningen. Vi kommer hem typ klockan 20:00. Efter jag har ätit så duchar eller badar i badkaret. När jag har duchat klart eller badat klart så plockar jag ner eller upp diskmaskinen. Diskmaskin är en maskin som gör rent tallrikar, glas eller typ bestik istället för att diska förhand. Sedan brukar jag vara ute och hoppa studsmatta eller spela fotboll typ. Min storasyster brukar vara med mig när jag är ute. Sedan går jag in och laddar min dator inför nästa dag i skolan. Sedan går jag upp till badrummet och borstar tänderna. Sen går jag in i mitt rum och drar för gardinerna och lägget mig i sängen. Ibland läser jag i en bok eller kollar lite på mobilen. Om jag kollar på mobilen kollar jag på Tik Tok eller snapchat. Sedan sommanr jag klockan 21:00.

Publicerat

12 augusti 2021

Berättat av

Alice

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/01387

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Stensholmsskolan

Klass

Klass 4AB

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!