Mitt Liv

Berättat av Filippa

Född 2010.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

26.10.2021

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Mitt liv

Mitt liv börjar med att jag vaknar 06.15 men jag går upp vid 06.30. Sen börjar jag att klä på mig. Jag har oftast på mig ett par svarta jeans eller mina blåa jeans med någon tröja till. Sedan brukar jag gå upp och göra mig en vanlig macka med smör och ibland ägg. Jag brukar också ta ett glas med juice. Vid ungefär 07.00 brukar jag vara klar med frukosten.

Jag går ner för att fixa mig. Borstar håret och sätter på mig örhängen. Efter det brukar jag gå upp för att borsta tänderna. När jag har borstat tänderna så kollar jag antingen på tv eller mobilen ungefär till klockan 07.30 sedan så går jag till hallen för att lägga i läroplattan i väskan och sätta på mig skor. Vid 07.35 så går jag till skolan. Det tar ungefär 5-7 minuter att gå men det beror på om jag är trött eller inte.

När jag är framme vid skolan är klockan 07.45 ungefär. Då brukar mina kompisar stå vid skolan och prata. När klockan är 08.00 så öppnar dom dörrarna så att vi kan gå in. Vi brukar ofta få vänta 5 minuter innan det blir tyst och alla är inne i klassrummet. Våra lektioner börjar 08.10. De vanligaste lektionerna på en dag är matte, so, svenska och engelska. Efter lektionerna brukar vi äta lunch vid 12.00 ungefär. Efter lunchen har vi nästan alltid rast efter lunchen förutom på fredagar. Vid ungefär 13.30 brukar vi sluta men inte varje dag.

Efter skolan brukar jag oftast hänga med en kompis eller går jag hem själv för att göra läxorna. Om vi har några börjar jag med matten och går igenom engelska glosorna innan handbollsträningen som börjar vi 18.45. Jag äter alltid lite mellanmål innan handbollen. Sedan när jag har ätit upp mellanmålet går jag och packar mina skor och vattenflaskan i min röda gympapåse. Jag, Marielle, Hollie och Edith åker tillsammans och våra föräldrar turas om att skjutsa och idag är det min mamma som kör. Vi brukar göra olika grejer på handbollen men när vi värmer upp så springer vi eller kör dopp boll. På slutet kör vi match eller stafett. Vi är klara och hemma vid 20.30 och när jag kommer hem så äter jag mat, det brukar bara var något enkelt. Sen kollar jag på tv och tar på mig mjukiskläder och borstar tänderna. Vid 21.00 går och lägger mig och somnar därefter till en ny dag.

Publicerat

1 december 2021

Berättat av

Filippa

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/01641

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Hisingstorpsskolan

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!