Mitt Liv

Berättat av Alva-Louise

Född 2008. Åsele Centralskola åk 1 - 9. 7.2.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

10.11.2021

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter Alva-Louise, jag är 13 år och jag har ett ganska simpelt liv. Jag bor i Åsele. Jag har 3 vänner jag brukar vara med på fritiden.

På fritiden spelar jag mest på min laptop, eller så är jag med en kompis. Jag tycker inte riktigt om att läsa men ibland läser jag Harry Potter på kvällarna. Just nu är jag på tredje boken (Harry Potter och fångaren från azkaban). Jag har sätt alla Harry Potter filmerna. Tredje filmen är nog min favorit av dem.

Jag tror inte jag har någon favorit film. Jag tycker om, Harry Potter, Avengers, Pirates from the Caribbean och Malicifant (tvåan) Det är svårt att välja en eftersom jag gillar alla.

Min favorit färg är gul. Jag tycker bara att det är en fin färg, för mig representerar gul glädje. Min favorit mat är mammas och pappas kyckling gryta. Vissa säger att det är samma sak som curry-kyckling men det är det inte. Curry-kyckling är jätte äckligt om jag ska vara ärlig.

Mitt favorit djur är giraffer. Jag hoppas att i framtiden, när någon läser det här, att de fortfarande existerar. De är fina djur och det skulle vara synd om de skulle dö ut. Det är ledsamt att bara tänka på det.

Jag tror inte heller att jag har en favorit låt. Artisterna jag lyssnar på mest just ny är Doja-Cat och Olivia Rodrigo. Två låtar som jag gillar väldigt mycket är Money av Lisa och Woman av Doja-Cat.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Hej!

Jag heter Alva-Louise. Jag är 13 år. Jag bor i ett lagom stort gult hus i Åsele. Jag har bott här i hela mitt liv. Åsele är en ganska liten by på ungefär 3000 personer. Jag trivs ganska bra här.

När jag vaknar på morgonen väcker oftast min väckarklocka mig, men eftersom jag ställt den fel så ringde den inte 6:30 så mamma väckte mig ungefär vid 6:45. Jag klev upp ur sängen och klädde på mig.

Jag tog på mig svarta Adidas byxor och en vit stickad magtröja med långa armar. Efter jag hade klätt på mig gick jag ner och satte på vattenkokaren för jag ville ha te. Jag brukar oftast bara äta en ost macka men ibland dricker jag te eller oboy till. Jag kollar oftast på Youtube på min telefon (en Huawei Y6) när jag äter. När jag hade ätit min frukost gick jag och borstade tänderna sen satte jag mig i soffan och gosade med min kanin.

Jag gick till skolan när klockan var mellan 8:40 och 8:45. Jag går till skolan eftersom den bara ligger ungefär ett kvarter bort.

Jag mötte mina kompisar på vägen till skolan så vi följdes dit. Jag gick och tog mina böcker från mitt skåp sen satt vi runt ett bord och väntade på att vi skulle börja. Först hade jag biologi. Där gick vi igenom provet vi hade haft innan sportlovet. Efter det hade jag franska.

På franskan hade vi ett litet test och jag tror det gick ganska bra. Innan lunch hade vi matte. Jag och min bästa vän sitter bredvid varandra så därför lyssnade vi på musik tillsammans.

På lunchen var det pasta och köttfärssås. Det var ganska gott. Jag satte mig vid ett 4-bord med min bästa vän och 2 av mina andra klasskompisar.

Efter lunchen hade vi idrott. Vi körde killar mot tjejer, min grupp hade röstat om att ha så. Killarna fick börja med att köra en hinderbana, varje gång man kom till slutet av hinderbanan fick man ta en ärt-påse, en ärt-påse var ett poäng. Medans killarna gjorde hinderbanan körde vi tjejer badminton. När den hade gått 4 minuter bytte vi så att tjejerna gjorde hinderbanan och killarna körde badminton. Killarna hade 111 poäng och tjejerna hade 100 poäng i slutet.

Efter idrotten hade vi SO. Det var då jag började skriva detta.

Sista timmen hade vi matte igen.

När jag kom hem från skolan kollade jag på min telefon. När mamma kom hem från jobbet, när klockan var 4, hjälpte jag henne att ta ut soporna. Till middag åt vi stekt korv med potatismos och stekt ägg. Efter middagen spelade jag roblox på min laptop medans jag väntade på att min kompis skulle komma. När min kompis skulle gå hem var det väldigt mörkt ute så jag följde henne hem.

När jag kom hem igen läste jag kemi för jag har ett kemi prov dagen efter.

Klockan nio tog jag en paus och gick ner och åt två plommon. Jag borstade tänderna, kammade mitt hår sen gick jag upp och fortsatte läsa innan jag gick och la mig när klockan var ungefär 9:30.

Publicerat

20 januari 2022

Berättat av

Alva-Louise

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/01977

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Åsele Centralskola åk 1 – 9

Klass

7.2

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!