Mitt Liv

Berättat av Hanna

Född 2008. Åsele Centralskola åk 1 - 9. 7.2.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

11.11.2021

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Hej jag heter Hanna och är 13 år gammal. Jag bor i Åsele, det ligger i Västerbottens län. Egentligen kommer jag från Tyskland. Jag bodde i Tyskland tills på sommaren 2019. Först bodde jag mina föräldrar, min bror och min syster i München, det ligger i Bayern, södra Tyskland. Men 2017 flyttade vi till Bad Gandersheim, det ligger i Niedersachsen, i nord-västra delen av Tyskland, nära Hannover. Där bodde vi 2 år. Sedan flyttade vi till Sverige. I Åsele gick jag om 5:an, och lärde mig svenska. Det var lite svårt att förstå på början, men jag lärde mig ganska snabbt. jag fick några vänner, och en del av klassen. I min fritid tycker jag om att dansa, spela hockey, och vara med kompisar. I Tyskland dansade jag balett, gjorde gymnastik och när jag var 6-9 gjorde jag även konstsim.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Hej jag heter Hanna och är 13 år gammal. Jag bor i Åsele som ligger i Lappland, Västerbottens län.

Jag vaknar ungefär klockan 6:30, av att min väckarklocka ringer. Klockan 6:35 kliver jag upp ur min vita säng. Sedan bäddar jag min säng, och går in i Badrummet, som ligger mittemot mitt rum. Där brukar jag kamma mitt hår, och ibland sätta upp det. Sedan brukar jag gå in i mitt rum igen, och ta på mig kläder. På morgonen brukar jag oftast inte äta frukost. Efter att jag har valt kläder, och klädd på mig, brukar jag oftast kolla på min mobil, och svara på meddelanden. Klockan 7:15 eller 7:20 brukar jag gå och borsta tänderna. Ungefär klockan 7:30 brukar jag gå ut till mina kaniner, och mata de. Sedan går jag in igen, och kollar på schemat, vilken lektion vi har på morgonen.

När klockan är 7:40, brukar jag gå till skolan. Egentligen behöver jag bara 5-10 minuter dit, men om man är lite tidigare behöver man inte stressa till sin första lektion. Vårat schema brukar variera ganska mycket, men på torsdagar har vi So som första lektion, det sammanfattar historia, samhällskunskap och religion. Sedan har vi 10 minuters rast, så att vi hinner hämta våra kemiböcker ur våra skåp. Sedan har vi 55 minuters kemi. Idag har vi ett kemiprov, och jag hade glömt bort det, så jag har inte tränat så mycket. Efter kemin har 55 minuters engelska. På engelskan skriver vi berättelser just nu, jag är på mitt 5:e av 7 kapitel. Jag tycker om att skriva berättelser, och engelskan brukar vara ganska kul. Efter engelskan har vi lunch i matsalen. Vi går dit 11:25 och vi har lunchrast till 12:00. Idag är det köttfärssoppa med klimp. Efter lunchen har vi 65 minuters svenska. På svenskan ska vi skriva om en känd person, jag skriver om Anne Frank. Det är kul. Egentligen skulle vi ha idrott efter svenskan, men vi ska gå på teater, så vi slipper idrotten. Teatern handlar om samernas rättigheter. Efter idrotten har vi SO igen, men nu bara 35 minuter. Vi brukar sluta klockan 15:00-15:15 varje dag förutom på fredagar, då slutar vi klockan 13:20. Mina favoritämnen är engelska, språkval (jag valde franska), bild och idrott.

Efter skolan går jag oftast hem till mig, men ibland också till kompisar. När jag kommer hem från skolan, brukar jag först klä av mig min jacka, min mössa och mina vantar. Sedan går jag in i mitt rum, och kollar vilka meddelanden jag har fått på min mobil. Jag har en silvrig iPhone SE. Efter det går jag in i köket, och äter en frukt, eller rester av mammas och pappas lunch. De brukar oftast laga mat hemma, men ibland äter de på jobbet. Oftast är mina föräldrar hemma, när jag kommer hem från skolan, då brukar vi prata om vad jag och mina syskon ska göra på kvällen, om vi tex. har hockeyträning, fotbollsträning eller om vi ska göra något annat. På tisdagar brukar jag alltid ha tjejhockeyträning, klockan 18:00-19:30. På måndagar har jag drillning, det är en sort av dans. Drillningen har jag från klockan 18:00-19:00. Klockan 17:30 brukar vi äta lite fika, och sedan går alla till sina aktiviteter.

Klockan 20:00, brukar vi sedan äta riktig middag. Oftast äter vi mackor, men ibland också tacos, pizza eller pasta. På kvällen brukar vi ibland spela spel, eller titta på en film. Klockan 8:30 brukar jag gå upp till badrummet, och borsta tänder. Sedan går jag och tar på mig pyjamas. Sedan brukar jag göra annat tills klockan är 21:30. 21:30 brukar jag oftast gå och lägga mig, men ibland kollar jag på mobilen. Jag brukar oftast sova 22.00. Sedan börjar allt om igen, det var en dag i mitt liv.

-Hanna

Publicerat

20 januari 2022

Berättat av

Hanna

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/01981

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Åsele Centralskola åk 1 – 9

Klass

7.2

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!