Mitt Liv

Berättat av Sophia

Född 2009. Internationella Engelska Skolan Jönköping. 6C.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

29.11.2021

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Som jag sa gillar jag mest av allt att rita och måla, dessutom tycker jag mycket om att läsa och koppla av i mitt rum medans jag lyssnar på musik. På min fritid behöver jag göra många läxor, öva inför prov, läsa och studera, men det finns också sådant jag gör frivilligt som jag tycker om. Några exempel är att jag spelar gitarr, tennis och jag tycker om att åka skridskor i ishallen.

Jag har en stor familj både i U.S.A och i Sverige. Det är alltid roligt att umgås med dem i min familj, även om vi bara träffar några av dem i U.S.A en gång om året.

I Ulricehamn bor jag i en villa med mina föräldrar, min lillasyster och min katt. Två mil bort bor min farmor i ett stort hus, bredvid henne i en flygel bor mina kusiner och i ett litet rött hur utanför grinden bor mina andra kusiner. Tio mil bort från min farmor bor mina ANDRA kusiner på en bondgård ute vid sjön Åsunden. Alla dessa är på min pappas sida av familjen, alltså hans syskon och deras familjer.

I U.S.A bor mina morbröder och min mormor. Deras barn är vuxna nu, jag träffar dem inte så ofta.

Det var lite om mig och en vanlig måndag i mitt liv.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag öppnade mina ögon och stirrade på taket eftersom jag inte kunde sova något längre. Dagen innan hade det varit första advent och vi hade ätit mycket gott julbord med hela stora familjen. Till och med min faster som bor i Stockholm kunde komma och hälsa på under helgen. Yrvaket rullade jag till andra sidan sängen och ställde mig obalanserat upp. Jag tittade med en hoppfull blick mot digitala klockan på mitt skriv bord. Som tur var klockan bara 04:35 och jag skulle nog kunna sova en liten stund till. Jag tassade uppför trappan så tyst jag kunde utan att väcka någon. En lång stund satt jag och tittade ner i mitt glas vatten. På tisdagen skulle vi ha SO förhör, dagen efter spanska prov, modersmåls läxan, gitarr övningen, sedan svenska läxa och efter skolan hade jag tennis övning. Jag suckade. Ofta önskar jag att skolan och alla ansvar jag har bara försvinner, som om det vore lov. Jag log lite när jag tänkte på lov. Jullov. Det var alltid bra att se fram till något.

Pappa kom in i mitt rum och klappade lite på täcket som han alltid brukar göra. Jag vred på huvudet och såg de små gula siffrorna lysa medans de visade kl 06:15. Om jag hade varit riktigt pigg hade jag ryckt till och hämtat frukost till mig själv, men nu kändes det allt för tungt. Jag släpade mina fötter och det kändes som om mina ögonlock skulle kunna väga flera kilo. Jag satt på mig mina ljusblåa jeans och min långärmade tröja eftersom det antagligen skulle bli lika kallt som igår. När jag steg uppför trappan var det första jag såg min syster som satt på soffan och såg på tv. Jag såg också alla snyt papper och Alvedon som låg på bordet. Hon var alltså fortfarande sjuk. Med tunga steg gick jag över till köksbordet. Mitt glas vatten stod kvar där jag hade lämnat den. Motvilligt tog jag upp flingorna och filen och hällde upp det i en liten skål. Jag tryckte i mig maten och gick ner till mitt rum igen. Jag samlade ihop alla papper och pennor, packade ner allt i väskan och tog med gympapåsen. Sedan traskade jag upp ännu en gång till. Vanligtvis tar det ungefär 45 minuter att åka till min skola i Jönköping eftersom jag bor i Ulricehamn. Min mamma är från U.S.A och min pappa är från Sverige, därför vill båda mina föräldrar att jag ska gå i Internationella Engelska Skolan i Jönköping. Själv tycker jag mycket om skolan, jag har många kompisar, trivs bra och har lärt känna många unika personer.

Den måndagen tog det längre tid an normalt att komma till skolan eftersom det snöade för fullt. Eftersom vi brukar åka långt varje dag tar vi elbilen, vi köpte den detta året bara för att åka långa sträckor.

Först på morgonen hade vi något som kallas ”mentor time”. Det är 30 minuter på måndag och torsdag morgon där vi pratar om vad vi gjort i helgen, vilka läxor vi har och vilka nyheter skolan vill att vi ska veta om.

Matte är ett ämne som jag inte tycker särskilt mycket om. Jag är mer av en kreativ person, siffror och numer betyder inte så mycket för mig, jag sitter hellre och ritar eller målar. Men denna matte lektion efter ”mentor time” var faktiskt ganska rolig eftersom jag fick arbeta med en av mina bästa vänner, Olga. När matten äntligen var slut var det dags för rast. Nästan hela klassen (förutom de som spelade fotboll) var med på en lek som heter ”King”. På marken finns det en kvadrat uppdelad i fyra jämna rutor. En person står i varje ruta och passar en basketboll till nästa person. Om personen missar att passa vidare basketbollen eller passar bollen utanför sträcket åker personen ut. Jag tycket spelet är riktigt roligt eftersom det är väldigt gemensamt och man träffar ofta nya elever från olika klasser.

Sedan var det Svenska. Det var då vi började skriva på ”Mitt Liv”, där jag skriver just nu! Det tycker jag är häftigt eftersom jag kanske kommer se detta jag skriver om 50 år. Tänk vilken lång tid…

Klockan var 12 och vi skulle äta mat. Då var jag faktiskt lite mer hungrig än var på morgonen. Lunchen var gräddig pasta med kalkon i. Innan jag gick och ställde mig i mat kön kom jag ihåg att inte ta för mycket mat eftersom vi hade idrott efter lunch rasten. På idrotten spelade vi basket i olika lag. Många av oss i klassen hade inte tränat mycket men det blev ganska kul ändå.

Nu var det den sista lektionen, SO. Lektionen börjar kl 14:00 och slutar kl 14:45. Nu när vi går i sexan är detta våran allra kortaste dag. Tisdagar är mycket längre, då har vi matte som sista lektion och vi slutar 16:10.

Mobilen använde jag medans jag väntade på min mamma i parkeringen. Jag minns att jag var riktigt spänd på att sova över med min kompis i helgen, Selma. Det var då jag öppnade telefonen, (med ansiktsigenkänning) och gick in i ”Whatsapp”, (en app där man kan meddela sina kompisar) och skrev till Selma om allt roligt vi skulle göra i helgen.

Jag satte mig i bilen medans jag åt en clementin min mamma hade tagit med till mig. Efter en stund svängde hon upp till tennishallen och jag klev av. Min träning var ganska nöjesfull, vi övade serve retur och spelade match, några av mina favorit övningar. Pappa hämtade mig i bilen och när vi kom hem var jag himla hungrig. Snabbt åt jag upp spaghettin, köttfärssåsen och salladen på min talrik. Sedan hjälpte jag till att diska och ställa undan. Då när jag var färdig gick jag ner till mitt stökiga rum och ritade. Jag älskar att rita och måla eftersom allt är så fritt och man får göra precis som man vill. Medans jag ritade pratade jag också med min mormor i U.S.A på video samtal. Hon och jag brukar prata ofta på kvällen, (eller hennes morgon eftersom hon bor i U.S.A). När jag pratade kom min katt, CocoBella in i mitt rum och strök mig på benet som hon alltid gör. Jag ser henne ganska sällan eftersom hon är en både inne och ute katt. Hon är oftast inne när jag är på skolan och ute när jag är hemma.

Klockan var 18:30. Efter att ha borstat tänderna, tvättat ansiktet och borstat håret gick jag och la mig i min stora säng och lyssnade på musik. Jag lyssnade i mina ”Airpods”, små enskilda lurar man stoppar in i öronen och kopplar till telefonen genom ”Bluetooth”, (trådlöst). I lurarna lyssnade jag på mina favorit låtar på ”Spotify”. Spotify är en app man betalar för och i den appen på telefonen kan man lyssna på vilken musik man vill. Jag tog sedan av mig mina Airpods och försökte somna.

Publicerat

21 januari 2022

Berättat av

Sophia

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/01989

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Internationella Engelska Skolan Jönköping

Klass

6C

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!