Mitt Liv

Berättat av Nicole

Född 2009. Internationella Engelska Skolan Jönköping. 6D.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

30.11.2021

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter Nicole och är 12 år och jag går i IES 6D i Huskvarna. Jag går på ridning på Ölmsta (ÖRKS) varje torsdag och jag tycker att det är väldigt roligt. Jag älskar djur och min familj och det är också min svaghet men det ger mig också mod och styrka varje dag. Jag tycker om att dansa, måla med både pensel och penna och rida.

På vintrarna brukar jag gå ut och åka pulka med min bästa vän Emmie och på sommaren brukar jag bada och cykla med min andra bästis Jadie.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag vaknade på morgonen genom att min väckarklocka ringde exakt 06.:25 därför att jag äter ganska långsamt och det betyder att jag måste äta på en god tid. Efter jag hade gått upp och klätt på mig gick jag till pappa och tittade på nyheterna och sen gick jag till Tv rummet för att titta på Tv tills pappa gick upp för att äta frukost.

Jag åt en köttbulle macka eftersom att pappa hade lagat köttbullar dagen innan och då tog jag det som fanns kvar. Jag åt mackan med ett glas saft eftersom att jag tycker inte att oboy passar med köttbullar. och det oboy som jag brukar dricka.

Jag åkte tåg till skolan och hem den 30/11 för att pappa behövde åka tidigare och det är oftast han som köra mig på tisdagar. Pappa slutar alltid sent precis som på den här dagen så jag åkte tåg hem precis som varje dag.

Jag tittade på Youtube på mobilen och på en serie på TV, på morgonen tittade jag på nyheter med pappa innan jag gick till TV rummet. I skolan använde vi datorer för att skriva in en text och så använde vi projektorn för att göra röris under svenskan.

Efter skolan åkte jag tåg hem och la mig i soffan och tittade på Tv, det var kallt och lite mörkt så jag stannade hemma för att jag ville inte bli förkyld och det var för sent att vara med någon.

När jag kom hem tog jag posten och städade vardags rummet eftersom att det var jag som stökade ner överallt. Det brukar vara så att pappa eller mina bröder ber mig att städa men idag gjorde jag det helt själv.

Jag var med pappa när han kom hem, jag brukar vara med pappa varje dag så det var inte något speciellt. Sen så ville jag vara med mina bröder som som vanligt så blev de irriterade och sparkade ut mig från deras rum/datarummet. När mamma kom hem så gav jag henne en kram sen gick hon och hälsade på pappa som hon gör varje gång hon kommer hem och jag är vaken.

Publicerat

21 januari 2022

Berättat av

Nicole

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02031

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Internationella Engelska Skolan Jönköping

Klass

6D

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!