Mitt Liv

Berättat av Tora

Född 2011. Väskinde skola. Åk 4.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

07.02.2022

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag gillar att träna spela fotboll sedan gillar jag att skejta det är kul!Och sedan dansar jag två danser hip hop och contempery.HIP HOP är en dans slil somm är lite llångt ner och rapp.Sen contempery är lite typ väsen eller andar skog himel gräs och sen mycket på marken och i luften.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

(Tora har gjort) MIN DAG!!

God morgon! Tjena eller haloj! Det här är min dag. Det börjar så här, Jag vaknar för mamma ropar men om jag ska vara ärlig går jag inte upp fast min mamma ropar. Men tillslut gåt jag upp. Jag klär på mig min tröja den är svart med en luva det är en sak som men drar på över huvet, sen tar jag på mig min byxor det är blå och det är en annan sak som man drar över benen. Så när jag är klar går jag till toan. Det är en rund ring som man kissar och bajsar på. Nör jag har varit på toa tvättar jag händera. Sen ropar mamma eller pappa ”Kom nu så jag inet kommer för sent till jobbet” Så jag kommer. Jag gillar inre riktigt frukost för jag är inte så hungrig på morgonen men jag äter för jag vill inte vara hungrig sen på dan. Jag äter bröd med smör. Jag dricker vatten eller mjölk men ibland juce det är en dricka som är frukt i. Sedan när jag har ätit tar jag min tand borste det är en pinne/plst som jag tar i munnen med en kräm. Så mam inte får hål. Jag tar på mig min jack den är röd. Jag otar på det på armana och magen så man inte fryser.Efter jag har borstat tänderna säger jag hejdå till mina katter. Mina katter heter Selma,Lica.Daysie och Aska. Efter det tar jag på mig skor på min fötter också så man inte fryser. När jag har satt på mig alla mina kläder går jag och mamma till bilen det är en liten bubbla som är rund och där sitter man. Nu måste jag skynda mig för mamma är lärare det är hennes job. Det är mamma som kör mig man sitter i bilen bubblan som är liten och sen kör mamma mig till skolan. Jag åker i den så man inte måst gå hela vägen vi åker till skolan. När jag kommer är det rast så alla barnen är ute. Jag möter mina kompisar. Rast är till för att få frisk luft i skolan. När jag och mina kompisar ska gå in ringer det så man vet att man ska in. Vi tar av oss skorna och ställer det på en hylla. Där står minas kompisars skor också. Jag går jag till mitt fack. Där hänger jag min jacka. Sedan måste man gå in på lektioner. Efter en lektion går man på rast.Till slut är det lunch vi har gratis mat har på skolan. Vi tar mat sen sätter vi oss på våra platser. Sedan efter maten här på skolan är det lunchrast. Dagen går och vi lär oss saker. Vi slutar vi 14:30.

 Jag åker buss det är en står lång sak som har deck som kör barn hem till doms hus. Jag går av sist av alla barnen så jag åker långt. Till slut är jag hemma. Jag går in i mitt hus och gör melis. Jag bruckar ta en mack sen går jag och ser på tv för jag är trött och en tv är en platt sak som man kan se olika saker tex nyheter. När jag har sett på tv en liten stund kommer mamma. Sedan efter ett tag kommer min syster. Min pappa jobbar ibland lite sent så han kommer sist av alla i min familj. Klockan 17:30 eller 15:30 käkar vi mat. Ibland äter vi pasta med sås eller kötbullar eller något sånt. Sedan brukar jag villja se på tv igen. Vi går in i vardags rummet och sätter på tv. Vi ser på lite olika saker. När klockan är legg dags brukar klockan typ vara mellan 17:30 eller 18:30. Jag borstar tänderna med pinnen/plast med krämen. Efter det tar jag på mig pijamasen det är ett linne som jag har när jag sover. Jag läser en bok sen lysnar jag på ljud bok. Det är någon annan som läser en bok. Efter det somnar jag men ibland bar jag klurigt att somna.

GODNAT😇

Publicerat

28 februari 2022

Berättat av

Tora

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02887

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Väskinde skola

Klass

Åk 4

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!