Mitt Liv

Berättat av Linn

Väskinde skola. Åk 4.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag

måndag

Dagen börjar med att min pappa väcker mig klockan kl 07:00. Jag ligger oftast kvar i sängen liten stund så jag går upp ungifär 07:15. Jag går upp ur sängen och lägger i orning täcket. Sen borstar jag mitt hår med min hårborste. Därefter tar jag en kräm i mitt ansikte. Efte det tar jag mina kläder som jag har valt ut dagen innan och går ner för trappan och möter min katt som heter Prinsen. Vi myser liten stund men sen fortsätter jag nerått.

Jag lägger mina kläder på soffan. Och går jag in i köket och tar en macka (bröd) och äter den. Sen kollar jag på min mobil på en film tills klockan 07:45 då jag klär på mina kläder som är en tröja just den måndagen jag skriver om tog jag en svart tröja med lila drakar på. Därefter klär jag på mig mina byxor just den måndagen tog jag på mig ett par långa tajta svarta byxor. Därefter borstart jag mina tänder med min tandborste. Sedan går jag på toa. Jag klär på mig min jacka och mina skor.

Innan jag går till skolan borstar jag håret och säger hej då till min pappa. Jag går ut på terassen och låser dörren med min nyckel. Det tar ungifär 3 minuter att gå till skolan. Jag går till skolan ungifär kl 08:10. När jag kommer till skolan träffar jag mina vänner Josefine, Amelia, Saga, Vilda och Matilda. Sen kommer bussen då kommer Elsa, Majken, Isa, Alma och Ester. Min första lektion börjag kl 08:30. Vi hade svenska med min mentor Tina, det var kul sen hade vi rast. Efter rasten hade jag matte halva lektionen och engelska halva, sen var det lunch (mat) det blev chillifisk med potatis. Därefter har vi lunch rast.

Sen har vi idrott det är jätte kul, vi spelade pingis. sen hade vi rast. Efter rasten hade vi NO med Åsa det var kul. Vi avslutar dagen kl 14:30 då går jag hem. När jag är i trädgården ser jag min katt Prinsen som sitter i fönstret, jag går upp på terassen och låser upp dörren. När jag öpnar dörren står Prinsen innan för dörren och väntar på att jag ska klä av mig mina yttertkläder som är min jacka och mina skor sen hänger jag min nyckel i nyckelskåpet. Eftfer det myser jag med Prinsen liten stund. När jag har myst klart med Prinsen går jag ut i köket och tar en mandarin och lite nudlar. Sen tar jag med mig min mat och sätter mig i soffan och kollar på min mobil jag kollar på TïkTok eller en film på Netflix.

När jag ätit upp går jag upp för trappan och går in i mitt rum och skickar till Elsa och frågar om hon kan prata i telefon liten stund. Vi brukar prata om skolan och saker som händer hemma. På en dag sitter jag kanske med mobien i 5 timmar. Den måndag jag skriver om hjälpte jag inte till med så mycket men jag brukar hjälpa till att städa och laga mat och ibland hänger jag upp tvätten. Sen kommer min stora syster hem som heter Emelia hon kommer hem typ klockan 16:00. Då hon myser med Prinsen och sen går hon ut i köket och tar något att äta och sen går hon in i sitt rum.

Sen kommer min mamma hem som heter Laila hon kommer hem ungifär 18:00. Därefter kommer min pappa hem som heter Micke. Han kommer ungifär hem klockan 18:20. När pappa har kommit hem så börjar mamma jag Emelia eller pappa med maten. Och någon lägger i ved. Måndagen jag skriver om så åt vi korv och makaroner. Det var jättegott. Sen borstar jag tänderna vid klockan 20:30. Jag går upp och borstar håret och flätar det sen lägger jag fram kläder till dagen efter. Jag lägger iordning täcket. Därefter går jag på toa och skickar godnatt till mina vänner. Sen går jag och lägger mig.

Slut!

Publicerat

28 februari 2022

Berättat av

Linn

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02919

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Väskinde skola

Klass

Åk 4

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!