Mitt Liv

Berättat av Hedda

Född 2007. Stavsborgsskolan. 8C.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

11.01.2022

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Hej! Jag heter Hedda och är 14 snart 15 år gammal. Jag bor i Stockholm tillsammans med min familj. Min familj består av min mamma, pappa, lillasyster, hund och mina 2 kaniner. Jag har även en häst. En dag i mitt liv kan se ut såhär:

En vanlig skoldag vaknar jag klockan 06.00 av mitt alarm. Det är alltid jobbigt att gå upp då jag inte är så morgonpigg. Runt klockan 06.05 går jag upp ur sängen. Jag börjar alltid morgonen med att tvätta ansiktet med lite olika rengöringar och krämer. Sedan går jag tillbaka in i mitt rum där jag byter om från pyjamas till vanliga kläder, jag brukar lägga fram mina kläder kvällen innan så det inte tar så lång tid på morgonen. Jag brukar ofta ha på mig jeans eller kostymbyxor med stickade tröjor. När jag har bytt om tar jag på mig smycken i form av halsband, armband och örhängen i guld. Efter det så går jag ner i köket för att äta frukost, jag är inte en person som njuter av frukost så jag brukar göra något enkelt. Jag äter lite olika saker varje dag men två saker som jag alltid dricker är ett stort glas vatten med is samt ett glas iskaffe från starbucks. Idag åt jag en macka med ost och smör. Jag brukar äta i ungefär 20 minuter, sedan går jag upp på mitt rum igen och fixar mig, jag brukar sminka mig och göra håret då. Sedan borstar jag tänderna noggrant med min eltandborste i 2 minuter och 30 sekunder. När jag är klar så går jag ner till hallen och gosar med min hund samt kollar lite sociala medier på mobilen. Jag ser även till att min skoldator är med samt träningskläder ifall jag har idrott i skolan.

När jag är klar hemma så bär det av till skolan. Ibland får jag skjuts av mamma eller pappa om de börjar jobbet senare, men oftast går jag. På sommaren cyklar jag ibland. Jag har ungefär 1,5 km till skolan. Det brukar ta 15 minuter att gå. Min bästa vän Junie bor nära skolan så jag möter alltid upp henne så går vi tillsammans den sista biten. Just nu byggs min skola om så vi har lektioner i tillfälliga baracker, de är ganska små så det blir lätt trångt vilket inte är så smidigt just nu när det råder en pandemi. Förra året spenderade vi en hel termin på att ha distansundervisning men nu är vi tillbaka i skolan. Jag tyckte mycket om distans och skulle gärna vilja ha det igen, men självklart vill jag inte att pandemin förvärras.

Jag går i skolan ungefär 8 timmar per dag, mina favoritämnen är SO ämnena ( samhällskunskap, religion, historia och geografi ) och ett ämne som jag inte tycker om så mycket är matte. Efter ungefär halva skoldagen är det lunch, vi blir serverade skolans mat. Den är inte så god vilket gör att många elever går till Ica och köper lunch.

Efter skolan så går jag hem igen, om det är riktigt dåligt väder tar jag bussen. Väl hemma så gör jag ibland lite mellanmål, det kan bestå av nudlar eller macka. När jag har ätit åker jag till stallet. Jag har 10 minuter med cykel till stallet så ofta brukar jag cykla med min elcykel. Om mamma eller pappa är hemma brukar jag få skjuts, men nu när jag snart fyller 15 och får köra moppe så kommer jag ta moppen till stallet. I stallet har jag en egen häst som heter Leija. Jag är i stallet ungefär 2-4 timmar per dag. Där umgås jag med vänner och rider. Efter stallet så tar jag en dusch, efter duschen byter jag om till myskläder. Vid ungefär 18.30 tiden är middagen klar, mamma eller pappa brukar fixa maten efter jobbet, men om jag är hemma vid 18 tiden så brukar jag laga maten åt familjen. Jag älskar att laga mat. Till middag kan vi äta lite allt möjligt. När jag är mätt och glad så brukar jag sätta mig och plugga, vi har väldigt mycket i skolan så jag brukar sitta i 4 timmar ungefär. Jag tycker inte att det är så kul men om jag inte pluggar blir jag stressad. Vid ungefär 22,30 tiden går jag och fixar mig, jag tvättar ansiktet och lägger på massa krämer och liknande på hyn, sedan borstar jag tänderna och byter om till pyjamas ( mjukisbyxor och t-shirt eller linne ). Jag brukar plocka fram kläder till dagen efter så jag inte behöver spendera 20 minuter på morgonen för att välja kläder, de viker jag ihop och lägger på min sittpuff som jag har i mitt rum. Vid 23 brukar jag släcka taklampan och lägga mig i sängen, jag brukar gilla att kolla på sociala medier ( TikTok och Snapchat t ex). Ibland läser jag också, dock tycker jag inte att det är så kul och jag tappar ofta koncentrationen om jag läser på kvällen efter att jag har pluggat. Har jag riktigt mycket i skolan så händer det även att jag lägger mig och pluggar lite till. När klockan är runt 23.30/00 så lägger jag undan mobilen och somnar.

Publicerat

28 februari 2022

Berättat av

Hedda

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02941

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Stavsborgsskolan

Klass

8C

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!