Mitt Liv

Berättat av Nadia

Född 2009. Hedskolan M. 6B.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

02.02.2022

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

En dag i mitt liv!

Nadia – 22.02.02

Min mamma väcker mig vid typ 07:30. Jag går upp ur min säng och går till rummet bredvid mitt för att sätta på mig kläder, jag sätter på mig mjukisbyxor och en hoodie. Sedan går jag till toaletten och borstar tänderna samt borsta håret och sätta upp det i en låghästsvans. Jag går sedan tillbaka till mitt rum och bäddar min säng, jag tar mina hörlurar och kopplar bort min telefon från laddaren, sen går jag igenom korridoren för att komma till köket/vardagsrummet. Jag sätter mig i soffan och väntar på att få skjuts till skolan. Jag brukar inte äta frukost på vardagar för att jag inte hinner och är inte hungrig. När min familj är redo så åker vi mot min skola först, vi har olika skolor och min lillebror går på dagis. Jag lyssnar på musik medans min lillebror kollar på youtube på min mammas telefon. När vi är framme brukar klockan vara 08:00, jag börjar 08:10. Jag säger hejdå till min mamma och springer in igenom glashuset.

När jag slutar klockan 15:15 så ringer jag min mamma och frågar om hon kan hämta upp mig samt hämta mat från våran restaurang. När hon kommer och hämtar upp mig så åker vi mot dagiset för att hämta upp min lillebror, min mamma stannar i bilen och jag går och hämtar han. Sedan åker vi förbi en affär för att köpa kaffe och glass till min lillebror. Sedan kommer vi hem och jag sätter min glass i frysen så jag kan äta den efter jag har ätit min mat. Jag beställde en pizza med falafel på. Efter jag ätit ber jag alla rakat jag missat, det är Ishaa, nattbönen och morgonbönen Fajr, sedan ber jag middagsbönen Dhuhur. Sen går jag till mitt rum och kollar på TV. Efter typ en timme av att jag kollat TV, så går jag och äter igen för att jag är hungrig. Jag gör något lätt för jag orkar inte laga något jobbigt, så jag gör lite pasta och en tomatsås. Sedan går jag tillbaka till mitt rum med min mat och kollar på TV. Jag går sedan och lämnar min talrik och går och ber resten av bönerna. Jag byter om till pyjamas och går och borstar mina tänder samt hår, sedan går jag och lägger mig.

Publicerat

28 februari 2022

Berättat av

Nadia

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02951

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Hedskolan M

Klass

6B

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!