Mitt Liv

Berättat av Lisa

Född 2007. Köpingebro skola. åk 6.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

27.04.2020

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag

Jag heter Lisa Olsson och är 12 snart 13 år och bor i Köpingebro som ligger i Ystad, Skåne.

Min dag börjar med att jag vaknade ungefär vid 06:50 – 07:15 beroende på om jag är trött eller inte. Sen så brukar jag äta frukost vid ungefär 07:30. Jag brukar äta olika för hos mamma så brukar jag äta två knäckemackor med ost och marmelad och ett glas mjölk men inte alltid. Och sen när jag är hos pappa så brukar jag äta två mackor med ost, gurka och aromat (aromat är en krydda) och dricka apelsinjuice.

Men sen så efter frukosten så brukar jag fixa mig alltså byta om, borsta håret, borsta tänderna och packa väskan till skolan. Sen när klockan är ungefär 08:15 så cyklar jag till skolan när jag är hos mamma men när jag är hos pappa så brukar jag åka buss, så går till bussen ungefär 08:05 och sen så går den mellan 08:07 – 08:10.

Jag är på skolan ungefär 08:25 om jag är hos mamma och ungefär 08:20 om jag är hos pappa. Skolan börjar då 08:30. I skolan så har vi tre klasser i årskurs 6. Vi har nästan alla ämnen på en dag, då oftast engelska, svenska, matte, no, so. På torsdagar och fredagar har vi även bild, musik och idrott. Men på onsdagar så har vi också språk på Norran. Norran är då en till skola i Ystad. Då har jag spanska mellan 09:05 till 10:10. Under skoldagen har vi två raster en på förmiddagen och en vid lunch. På rasterna brukar jag spela handboll. Vi äter lunch mellan 12:00 – 12:30, och maten är olika varje dag. Kan visa en bild på vad vi åt igår ( 5/5 2020).

När vi har de vanliga ämnena så använder vi oftast våra datorer för vi har ju allt där, men ibland så skriver vi för hand. På idrotten så använder vi inte datorerna eller skriver. Jag slutar 14:45 på måndagar, onsdagar, torsdagar och fredagar men på tisdagar så slutar jag 13:30. Jag cyklar hem efter skolan när jag är hos mamma och är jag hos pappa så tar bussen hem.

Men på tisdagar så är det också UG(ungdomsgården) och UG är då något ställe vi kan gå till efter skolan men jag tycker inte det är roligt så jag åker hem istället.

När jag är hemma äter jag en mellis men det är bara en macka och ett glas mjölk. Men på måndagar och onsdagar så äter jag alltid extra mycket mellis eftersom jag har fotbollsträning då klockan 17:30 – 19:00, och det är gött. På träningarna så spelar jag back och inte målvakt, för det var en gammal bild för hittade ingen bra så tog den. Jag har gått på fotboll väldigt länge, men tror kanske sedan jag var fem år. Men sen efter jag har tränat så äter jag kvällsmaten som min familj åt när jag var och tränade.

Och då är klockan ungefär kanske lite innan 20.00 och då så går jag och duschar och borstar tänderna, och sen efter det så går jag och lägger mig i min säng och brukar kolla Youtube(videoklipp), Netflix(filmer eller serier) i ungefär en till en och en halv timme. Efter det är det dags och säga godnatt.

Publicerat

16 juni 2020

Berättat av

Lisa

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00594

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Köpingebro skola

Klass

åk 6

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!