Mitt Liv

Berättat av Gustaf

Född 2010.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

10.11.2021

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag gillar fotboll.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Mitt liv

Hej jag heter Gustaf och är 11 år gammal.

Min pappa brukar väcka mig runt 06:45 och då tar jag en dusch i typ 5 minuter. Efter det sätter jag på mig en T-shirt, ett par jeans och en tjock tröja. Jag brukar äta en skinkmacka och dricka ett glas mjölk och efter det borstar jag mina tänder. Vid ungefär 07:30 tar jag min svarta cykel till skolan. Jag möter oftast mina vänner Svante och Måns på vägen. Skolan börjar vid 08:00 och vi brukar komma fram till skolan en kvart innan den börjar för att hinna prata med mina vänner. Vår första lektion för dagen är teknik som vi nyss har påbörjat. Efter det har vi engelska, där vi brukar göra en massa uppgifter på lärplattan. Rasten börjar runt 09:30 och då brukar jag och mina vänner spela fotboll. Fotbollsplanen är gjord av grus och det finns tre planer, två mindre och en ganska stor. Rasten är 20 minuter och efter den har vi lektion. Det brukar vara matte, vilket inte är så roligt, men man får stå ut med det. På matten lär vi oss om geometri och jobbar i matteboken. På onsdagar får jag gå ifrån en stund för att jag har pianolektion. När vi har fysik/kemi lär vi oss om rymden, det är inte direkt roligt men det är bättre än matte. Efter det är det lunch och idag fick vi lasagne och nudlar med massa grönsaker i, det var helt okej. Efter en halvtimma är det rast igen, jag och mina vänner brukar spela fotboll då också. Efter en stund är det svenska, vi brukar jobba med läsförståelse eller klara svenskan.

På väg hem från skolan är det nedförsbacke hela vägen. Efter skolan brukar jag hänga med mina vänner eller chilla. Som mellanmål brukar jag bara ta en macka eller flingor och ett glas mjölk. Idag ska jag hänga med mina vänner Lionel och Måns. Jag vet inte vad vi ska göra men det kommer säkert innehålla att baka eller spela FIFA. De dagar jag inte hänger med mina vänner brukar jag spela, kolla på film eller vara med min vita, fluffiga kanin Astor. Han är en dvärgkanin från Skåne som jag fick i julklapp 2015. Han är 6 år och fyllde år för ungefär 2 veckor sen.

De dagar jag har fotbollsträning sticker jag tidigt till min fotbollsplanen, ungefär 2 timmar innan. Jag kör guld med mina vänner eller bara skjuter skott på mål. Sen börjar träningen. Mitt favorit fotbollslag är Manchester United, och min favorit spelare är Wayne Rooney.

När träningen är slut käkar jag mat, och sen tar jag en dusch. Efter min dusch sätter jag på mig pyjamas och sen kollar på film med mina föräldrar, eller spelar mer FIFA 22. Jag spelar till 20:30 sen tar jag kvällsmat, en macka och lite flingor. Sen ger jag min kanin mat, borstar jag tänderna och går och lägger mig i sängen och tittar på min mobil. Ungefär 21:30 lägger jag ifrån mobilen och försöker sova, efter ett tag somnar jag. Jag drömmer oftast om fotboll och att jag spelar i Manchester United på Old Trafford.

Publicerat

2 december 2021

Berättat av

Gustaf

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/01711

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Hisingstorpsskolan

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!