Mitt Liv

  • Fanny Ekman (syster)

  • Helén Ekman (mamma)

  • Helén Ekman (mamma)

Berättat av Filippa

Född 2008. Myrsjöskolan. 7B2.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

12.01.2022

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Mitt liv

Jag vaknar runt 06.40 av mitt alarm på min mobil. Men jag går inte upp ur sängen direkt utan ligger kvar i några minuter. Därefter öppnar jag mina gardiner och bäddar min säng. Efter det går jag till badrummet och tvättar ansiktet sedan klär jag på mig. Jag har oftast på mig en hoodie och ett par jeans.

Runt 07.00 äter jag frukost. Det jag äter vanligtvis en toast med ost och skinka. Sedan borstar jag tänderna och tittar på mobilen kollar snapchat, instagram och scrollar på tiktok. Innan jag går till skolan borstar jag tänderna med min eltandborste och en extra smal tandborste då jag har tandställning. Jag tittar på mobilen tills jag behöver gå till skolan som ligger ca 700 meter från mitt radhus.

En vanlig skoldag varar från 08.10 och slutar runt 15.00. Vi har runt 6 lektioner per dag lektionerna brukar vara i 50 minuter till 1 timme och 30 min. Sedan går jag hem och pluggar inför prov eller gör läxor. Efter skolan brukar jag även äta mellis då skolmaten inte riktigt brukar vara så god. Melliset består oftast av rester från gårdagens middag eller mackor. Ibland efter jag ätit mellis brukar jag gå ut med min hund eller plocka ur diskmaskin men det hann jag inte då jag hade träning den här dagen.

Sedan får jag skjuts till min bandyträning av antingen mamma eller pappa. Jag har träning på Zinkensdamm på söder och träningen börjar oftast 17.30. Men idag åkte jag hemifrån lite tidigare då jag behövde slipa mina skridskor. Träningen varar i 1 timme och 15 minuter. Under träningen är min mamma ute och går med min hund runt Zinken då det inte är någon ide att åka hem efter som hon hade bara hunnit hem och sedan hade hon behövt åka och hämta mig.

När träningen är slut åker jag hem och duschar. Efter jag har duschat äter jag middag med min familj. Det var min pappa gjort maten denna dag då mamma körde hem mig från träningen. Den här dagen lagade min pappa kött med potatis, majs och bearnaisesås. Vanligtvis brukar det ofta vara mamma som gör mat och det är pappa som städar.

Resten av kvällen sitter jag i soffan och tittar på serier som Modern Family eller Stranger Things. Runt 20.30 går jag ner till mitt rum och tvättar ansiktet borstar tänderna och lägger mig i min säng. Jag lägger ifrån mig min mobil och försöker sova runt 21.30 då jag brukar vara jätte trött efter träningen.

Publicerat

26 januari 2022

Berättat av

Filippa

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02071

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Myrsjöskolan

Klass

7B2

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!