Mitt Liv

Berättat av Alice

Född 2010. Ölmestadskolan. 5an Ölmestadskolan.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

25.10.2021

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag

Hej! Jag heter Alice och är 11 år gammal just nu. Nu så ska jag berätta om en dag i mitt liv just nu 2021.

Jag börjar alltid med att gå upp klockan 06:30. För att då ringer mitt alarm ifrån min skolipad.

Efteråt så ställer jag mig upp och går till min taklampa och tänder den medans jag ändå är uppe så rullar jag upp min rullgardin. Efter det så tar jag fram min skol-iPad och sätter på Youtube så jag ska bli lite piggare. Jag brukar kolla på en kanal som heter: En Rullande Talkshow. Det är en kanal som de åker i en bil och gör massa challenges ett exempel är: Testar alla chips smaker som finns. När klockan är 06:45 så brukar jag gå och kolla om min brorsa är vaken för han är en väldigt trött människa på morgonen.

Lite senare så väljer jag kläder. Jag brukar sätta på mig ett par hel svarta byxor som min mamma har köpt till mig på en klädbutik som heter Lager 157. Som tröja har en hel karta över Hogwarts. Hogwarts är en icke riktig värld. Den finns i en film som heter Harry Potter. Jag brukar nästan alltid sätta på mig vita strumpor.

Efter det så går jag ner för trappan och går till köket där jag tar fram mjölk och oboy. Först häller jag i oboyen i ett glas efter så häller jag i mjölken. När chokladmjölken är klar så tar jag fram ett bröd jag brukar nästan alltid ta Rågkaka som bröd. När Rågkakan ligger på bordet så går jag fram till kylskåpet och tar fram smör och sedan så tar jag fram osten. Efter allt står framme vid bordet så börjar jag med att ta ur brödet ur påsen. Sedan tar jag smör på mackan och efter det så tar jag ost på mackan och äter mackan.

När jag har ätit frukosten så kollar jag på tiktok på min mobil tills mitt alarm ringer på min mobil Iphone 8.

Då går jag till våran hall och sätter på mig mina ytterkläder. Min jacka är svart och har en luva med lite päls på. Mina skor ser ut som ormskinn. Och så låser jag min dörr och går ut till vårt garage och hämta min cykel och cykla till skolan.

När jag har kommit fram till skolan så är klockan 07:55 då brukar jag gå in och gå till min lektion. Denna dag har vi svenska och läser i vår bok. Och sen har vi massa fler lektion då lär vi oss nya saker. Och denna dagen fick vi göra vad vi ville. Jag spelade ett spel som heter Geometry Dash där hoppar man som en gubbe och ska inte försöka dö.

När skolan är klar så cyklar jag hem och sätter jag på mig träningskläder och väntar på att min mamma ska komma hem så vi kan åka till min drillträning. Drill är en sport som man har en slags pinne och kastar upp i luften. Den här träningen är 2 timmar och är i Anderstorp på Töråsskolan. Efter det åker jag hem och sover.

Hemma brukar jag plocka ut diskmaskinen, laga mat, hänga tvätt och städa hela huset.

Jag brukar inte vara med någon kompis så jättemycket jag har nämligen väldigt mycket och göra just nu. Då brukar jag antingen drilla eller spela fiol. Fiol är ett instrument som man håller vid axeln och har en stråke gjord av hästsvans.

Publicerat

22 februari 2022

Berättat av

Alice

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02493

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Ölmestadskolan

Klass

5an Ölmestadskolan

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6532 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!