Mitt Liv

  • Ellen

Berättat av Ellen

Född 2009. Sågtorpsskolan. 6a.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

08.02.2022

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag gör inte så mycket på dagarna, på tisdagar har jag paddel. Men andra dagar går jag antingen direkt hem eller hänger med någon. Jag brukar mest chilla online och typ spela eller prata med någon, eller så hänger jag med min hund och sånt.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag

Hej Hej, mitt namn är Ellen jag är 12 år och fyller år december 20th.

På morgonen vaknar jag 6:00, om jag inte somnar om, om jag har läxor gör jag dom först men om jag inte har det gör jag så här. När jag vaknar brukar jag bli väldigt ledsen och är fortfarande trött, men ändå går jag ut från min säng sätter på mig mina kläder som ligger fint på min stol och går ner till köket. När jag kommer ner brukar min hund Kotten komma och slicka mina händer, jag går till badrummet på nedervåningen och kissar. Efter jag har kissat så går jag in i köket, när jag gick i femman brukade jag ta toast maka från frysen. Jag stoppade in mackan på 6,5 grader i Toast maskinen. Men numer äter jag Belvita med vatten.

Efter jag har ätit upp går jag till badrummet och sköljer mitt ansikte med vatten, sen tar jag min skin care product och borstar tänderna. Jag tar på mig deodorant, carmex på munnen borstar mitt hår och går och lägger mig i soffan så jag kan chilla innan jag går till skolan. klockan blir 7:40, när klockan blir 7:40 lägger jag mina glasögon i en ask och lägger den i väskan.

Sen tar jag på mina airpods, skor och jacka och börjar gå till skolan med mina fötter. Det tar runt 20-30 minuter att komma till skolan. Ibland är mina föräldrar snälla och skjutsar mig till skolan, då brukar vi åka 7:55 eller 7:50 och komma fram 8:06. Om jag kommer för tidigt till skolan brukar jag sätta mig vid bänken nära dörren till vårt klassrum och antingen kolla på min mobil eller prata med mina vänner, Andrea och Alice.

Min vän Clara går i en annan klass (6C) Så kan tyvärr inte träffa henne på morgonen för hon kommer alltid sent eller så gömmer hon sig bara från oss. 8:10 öppnar min lärare dörren till hallen, då går jag in tar av mina skor lägger det på min hylla och tar av min jacka. Jackan lägger jag också på hyllan, jag tar av min väska och börjar gå in till klassrummet, bakom klassrum dörren finns det ett mobil dagis där lägger jag mobilen och går och sätter mig på min plats, vi byter våra platser ibland så kan inte säga exakt vem jag sitter vid. På torsdagar åker jag inte direkt till min skola utan jag åker till en annan skola för jag ska ha spanska 8:10 till 9:40.

Mina lektioner är alltid olika men brukar mest sitta och koncentrera mig men ibland kan jag börja tänka på andra saker som jag helst inte vill. När det blir lunch tar jag på min jacka och skor och börjar gå upp till stora byggnaden.

Ibland går jag med Andrea också men hon brukar oftast springa upp. När jag kommer upp till byggnaden hänger jag jackan på en krok och lägger mina skor under. Ibland brukar Clara också vara där så då hälsar jag och går in i matsalen med henne. Maten är oftast god men inte alltid, så jag tar lite mat och sätter mig ner vid mitt bord, vi har samma sak här där vi ibland byter platser. Efter jag har lagt ner min mat går jag upp och tar ett glas, och fyller på glaset med vatten eftersom skolans mjölk är DISGUSTING.

Efter lunchen ställer jag upp min stol och börjar gå ut för att slänga maten, jag slänger den i en liten bunke vi har sen så lägger jag mina bestick på ett ställe, glas på ett ställe och tallrik på ett ställe. Jag brukar alltid äta lite för länge så kommer ut senare än mina vänner, och när jag kommer ut så hänger vi tillsammans. Vi sätter på våra sko och jacka och börjar gå ut. Vi går ner för ingången som finns på skolgården och som man tar för att komma upp till lunchen när man går i 6an. På rasterna brukar jag göra massor av olika saker men oftast går jag Andrea och Alice B runt, och Clara kommer senare för hon har lunch lite senare än oss.. Efter rasten är slut den är typ en halv timme så börjar jag och Andrea gå tillbaka till klassrummet Clara börjar alltid några minuter efter så hon stannar kvar ensam och hänger med sin klass. Jag som vanligt hänger upp min jacka och lägger mina skor på min plats och går in till klassrummet, jag sätter mig ner och börjar lyssna till läraren jag har under den tiden. (Dock under Onsdagar har jag musik efter lunchen).

När jag har slutat går jag hem eller så får jag skjuts, när jag kommer hem går jag raka vägen till soffan och kollar på min mobil i en timme sen går jag upp till mitt rum och spelar Roblox.

Ibland spelar jag ensam eller så spelar jag med Clara eller Andrea.

Efter några timmar är det middag, då äter jag det (om det är gott) och sen går jag upp för att spela mer. När klockan blir 8:00 springer jag ner och tar mitt piller, sen springer jag upp och fortsätter spela. Runt klockan 11 går jag och lägger mig i min säng, först borstar jag tänderna använder toaletten sen så stänger jag ner mina gardiner säger hejdå till mina kompisar och går och lägger mig. Det är min dag

Efter jag har slutat så brukar jag hänga med mina kompisar, Clara och Andrea jag brukar inte hänga med Alice för hon är oftast upptagen med något annat. Jag Andrea och Clara brukar åka till väldigt många olika ställen, Gustavsberg, Mölnvik, Orminge och Nacka forum om vi åker iväg så brukar vi äta mat och shoppa och äta godis typ. Efter så brukar vi gå till Andreas eller Claras hus, jag brukar hänga där i kanske 1 timme sen så ringer jag min Mamma eller Pappa och nån av dom hämtar mig.

Publicerat

24 februari 2022

Berättat av

Ellen

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02637

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Sågtorpsskolan

Klass

6a

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!