Mitt Liv

  • Jag

  • Jag

Berättat av Vera

Född 2009. Sågtorpsskolan. 6a.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

28.05.2021

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter Vera och är 12 år men i maj fyller jag 13. Jag gillar att dansa, lyssna på musik, gå på promenader och att rita. Jag går på friidrott, dans, teater och gymnastik men jag gillar mest dans eftersom att det är det som jag är bäst på. Jag kommer nog troligtvis sluta på friidrotten för att jag har gått på det i typ 6 år och har tröttnat helt. Jag är inte heller särskilt bra på det, jag är inte så bra på gymnastik heller om jag tänker efter, men jag tycker ändå att det är kul.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag

Min dag börjar oftast med att jag vaknar kl 06:45, då tänker jag att jag kan sova lite till. Men det slutar alltid med att jag går upp och klär på mig. Jag har ganska olika kläder. Beror på humöret. Om jag har en bra morgon så har jag oftast hyfsat fina kläder på mig. Då orkar jag liksom pröva olika. Men om jag vaknar med dåligt humör så blir det mer de kläderna som ligger längst upp i min garderob låda. Efter det så går jag ner för trappan till mitt kök. Min lillasyster Linnea ligger oftast i soffan och kollar på tv. Min mamma håller ofta på med något i köket. Hon tar nog in disken. Pappa ligger fortfarande och sover. Jag börjar fixa min frukost. Det varierar om vad jag brukar äta till frukost. Det kan vara två rostmackor, yoghurt med flingor, toast med ost och skinka eller så gör jag en smoothie.

Toast: En dubbelmacka med ost och skinka. Man har mackan i ett toastjärn satt den blir frasig utanpå. Supergott!

Smoothie: Yoghurt, fryst frukt och vaniljsocker. Och så mixar man det så blir det jättegott.

Just nu så äter jag typ bara smoothie. Så jag gissar att jag åt smoothie morgonen jag skrev det här. När jag har ätit klart så går jag upp och borstar tänderna. Jag använder alltid min eltandborste. Efter det så bäddar jag min säng. (Om jag orkar). Sen chillar jag bara lite innan jag ska dra till skolan.

När det börjar bli dags att åka så går jag ner till min hall och börjar sätta på mig ytterkläder och börjar cykla till skolan. Det tar ungefär 20 minuter. På förmiddags rasten så brukar jag och mina kompisar spela king och på lunchrasten så tar jag, min lärare och mina kompisar en promenad. Sen när skolan är slut cyklar jag hem igen som tar ungefär 10 minuter för då cyklar jag ensam utan Linnea.

Hemma så gör jag mellis. Det brukar vara ungefär samma sak som till frukost. När jag är klar med att göra min mellis sätter jag mig framför tv:n och kollar på något. Lite olika med vad jag brukar kolla på men det brukar vara något på netflix. Sen så går jag ut och studsar. Det är en grej jag alltid gör efter att jag ätit mitt mellis. Jag lever på min studsmatta. Sen så gör jag lite olika saker t.ex typ skolgrejer som läxor eller plugga till något prov. Efter det så kan det gå några timmar och sen så äter jag middag, duschar och gör mig redo för att gå och sova.

Publicerat

24 februari 2022

Berättat av

Vera

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02615

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Sågtorpsskolan

Klass

6a

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!