Mitt Liv

Berättat av Alice

Född 2009. Sågtorpsskolan. 6a.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

Ingen speciell dag, mest hur mitt liv såg ut 2021-2022

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter Alice. Jag går på ridning 2 dagar i veckan och tävlar i ridning från tid till tid. Min favoritfärg är rosa och min favoritmat är wokade nudlar med kyckling. Jag har 2 hundar och 6 kaniner. Jag har skilda föräldrar. Min favoritfilm är Venom. Jag såg den med min bästa vän Elin för första gången och båda fastande för den. Det är ett bra minne också, när jag och Elin såg den.

Jag har en pojkvän också, han heter Malte. Vi har några problem men det löser sig nog. Han är för det mesta världens snällaste men ibland är allt bara bajs med vår relation.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Mamma brukar väcka mig ungefär klockan sju på morgonen, åtta om det är måndag eftersom vi börjar en timme senare då. När hon väcker mig brukar hon direkt efter gå ut för att göra varsin macka till mig och min lillasyster Signe. Jag äter ingen frukost och går istället upp för att duscha. När jag ska göra mig iordning för skolan brukar jag bara ta fram några kläder från min garderob (det brukar ta ett tag att välja), sedan går jag in till badrummet för att sminka mig och efter att jag har sminkat mig brukar jag byta om. Sedan borstar jag tänderna och efter det väljer jag ut smycken (örhängen och halsband). Om det blir stressigt brukar mamma och Signe skälla ut mig och sen så börjar mamma bli arg på mig. Det brukar för det mesta sluta med att vi bråkar och sedan att vi inte pratar förrän efter skolan.

På måndagar börjar jag skolan klockan tjugo över nio och på tisdag-fredag börjar jag skolan klockan tio över åtta. Vi brukar sluta någon gång mellan klockan två och tre på eftermiddagen. De vanligaste ämnena vi har är matte, SO och svenska. Det är de tre ämnena vi har mest. Vi har NO, engelska och idrott två gånger per vecka och slöjd, bild och musik har vi en gång per vecka.

I skolan så äter vi lunch väldigt sent och jag går ofta hungrig eftersom att jag inte äter frukost. Jag på riktigt avskyr tisdagar för att vi har SO, svenska och engelska på rad. Efter lunch har vi hemkunskap vilket är helt okej men förmiddagen är värre än att dö.

Jag gillar fredagar för att vi har Maria hela dagen förutom idrott och elevens val brukar vara helt okej att ha.

Det tråkiga är att den enda dagen jag brukar vara sjuk är fredagar och då missar jag allt det roliga. Det händer aldrig något i resten av veckan men just på fredagar missar man alltid något om man är sjuk.

Jag brukar gå hem eller så tar jag buss hem, ibland åker jag till nacka forum, gustavsberg centrum eller mölnvik istället för att åka hem och ibland är jag med någon av mina vänner. Oftast var jag med min dåvarande pojkvän Teo fast det var mest på tisdagar. Nu är jag är oftast i stallet eller med Elin. Ibland är jag också med Malte fast han har träningar 6 dagar i veckan och är ofta sjuk på hans enda lediga dag.

Jag går på 2 olika stall. Velamsund och värmdö ridklubb. Jag har många vänner på vmrk och är där rätt ofta även fast det tar nästan 2h med buss ut dit eftersom att det är en bit ut på värmdö.

På måndagar har jag ridning en timme efter att jag slutar och ibland brukar jag åka dit med min vän. Hon brukar ta bussen till mig men ibland möts vi bara på ridningen.

Jag har ridning tidigt på lördagar också. Den varar i ungefär en timme och vi brukar äta på mcdonalds på vägen hem.

Jag bor just nu heltid hos min mamma eftersom att hos min pappa är det just nu många bråk och problem. Min pappa bor väldigt nära ett av mina ridställen men mamma brukar ändå skjutsa ut mig och min syster dit. Det ridstället är en halvtimme iväg från oss så vi måste åka nio eftersom vi ska vara där halv tio för att göra iordning vår häst för att sedan gå in på ridbanan tio.

Mamma rider också på vmrk nu så vi måste gå upp 7 istället nu för att hinna till hennes tid eftersom att hon rider i en vuxengrupp tiden innan mig.

När jag kommer hem från skolan brukar jag göra nåt att äta, oftast nudlar och sen går jag in på mitt rum och sätter på min tv. Inne på mitt rum brukar jag sitta tills det är middag och efter middagen går jag in på mitt rum igen. Jag gillar inte att gå ut så mycket så jag är alltid inne på mitt rum.

Jag lägger mig runt 22.00 på vardagar och när jag lägger mig borstar jag mina tänder, tar bort mitt smink och byter om. Jag sover oftast bara i en t shirt eftersom att annars blir det för varmt. Jag sätter min telefon på laddning precis innan jag lägger och sen släcker jag och somnar ungefär tio minuter senare.

Jag har börjat sträckkolla serier lite för mycket nu så att om jag lägger mig vid 10 så kollar jag säkert minst 10 avsnitt av någon serie innan jag somnar vid 1-2 på natten/morgonen.

Publicerat

24 februari 2022

Berättat av

Alice

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02625

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Sågtorpsskolan

Klass

6a

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!