Mitt Liv

Berättat av Mira

Född 2007. Stavsborgsskolan. 8D.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

12.01.2022

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag vaknar och larmet från mobilen ringer. Klockan är 05:20 och det är två timmar innan jag måste gå till bussen. Jag tänder lampan som står vid fönstret bredvid mig och stiger upp.

Det är dags för kläder först och jag byter om till ett par svarta bootcut jeans och en en ullig crop top.

När mina kläder är klara så börjar jag med mitt smink och då vill jag att det ska se naturligt ut men ändå som att jag har smink, det är viktigt att man har en jämn hudton. Mitt rum är stökigt och jag sätter mig på mina skrynkliga kläder som jag använde hela natten. Det är väldigt stressigt även om jag har två timmar men jag tänder min taklampa och öppnar upp de vita gardinerna. Foundation, concealer, läppstift, brynborste och tre typer av mascara har jag på men mascaran är bara på överfransarna.

Sminket är klart och jag sätter på ett YouTube klipp på min mobil. YouTube är en app där människor runt hela världen, som talar alla olika typer av språk lägger upp videos på exempel vad de gör under en dag (Vlogg). Det kan vara olika situationer som händer men alla olika människor lägger upp flera antal videos under veckan/månaden.

En Vlogg av en väldigt känd YouTuber (människor som håller på med YouTube) sätts igång och jag tar med mig mobilen in till köket. Den senaste mobilen är Iphone 13 men den är lite svår att hitta och köpa fortfarande. Jag tar mina tunga, trötta steg in till köket och känner hunger inom mig. I mitt kylskåp så finns mest grönsaker men jag väljer att äta gröt med kanelstekta äpplen och bredvid har jag två mackor tillgjorda på fibrer med färskost på.

Efter min stora frukost när jag är helt mätt måste jag äta mina vitaminer (Ashwaganda, Veda lila örter, D3-vitamin) det sveper till med ett glas vatten och nu har jag svalt dem. Min hamster brukar vakna på morgonen så jag gick mot henne, öppnade locket på hennes bur och bytte ut både hennes vatten och fyllde på med mer mat. Hon är en dvärghamster från Sibirien och hon får en matblandning med smak av räkor, ärtor, majs och det finns solrosfrön i den.

Jag har ätit nu så det räcker till lunchen som jag har i skolan. Mitt rum är stökigt, både smink, kläder, skolböcker ligger rörigt över golvet. På min krok i rummet finns alla smycken och jag väljer en guldkedja tillsammans med ett par guldiga örhängen.

Avsnittet på mobilen är slut och dem brukar vara i ungefär 15 minuter långa. Svepet av mitt finger leder in mig till TikTok vilket är en app där flertal ungdomar men också människor i alla åldrar finns. Jag väljer en låt av alla hundra tusen låtar som finns på appen och väljer hur lång video jag vill göra, det finns bara 15 sekunder, 60 sekunder eller 3 minuter. Tik Token som jag filmar är en trend som har hållit på länge (What I eat in a day). En video där man visar vad man äter under en hel dag. Det brukar ta 5 minuter innan jag är klar men jag brukar oftast kolla igenom andras videos.

Det känns som att tiden flög iväg eftersom det har gått väldigt lång tid och det är bara 20 minuter kvar. 10 minuter går till att ta upp saker från golvet, jag ordning sängen, lägga tillbaka sminket i min låda. En sak som jag alltid måste göra är att släcka ner hela lägenheten om ingen är hemma så det inte blir för dyrt när räkningen kommer.

Mina svarta boots och min svarta jacka är på och jag ser till att hela min väska är packad men också att mina hemnycklar är med. Jag går ut från lägenheten och låser dörren med nyckeln på min plånbok.

Jag har kommit fram till busstationen så nu behöver jag vänta i ca 2 minuter tills bussen kommer. När den väl är här så går jag fram till chauffören och blippar mitt busskort vilket kostar 26 kronor men alla måste betala förutom om man är 12 år och yngre. För 17 åringar och yngre kostar det 26 kronor men för 18 åringar och äldre kostar det 39 kronor.

Jag sätter mig på en av de blåa sittplatserna inne i bussen med min skolväska i knät. Det tar 22 minuter innan jag är framme vid skolan. Just nu är det minus 3 grader så jag vill bara komma in till skolan fort vid värmen och lämna mina saker. Alla som går i min skola har ett skåp. Mitt skåp ligger under någon annans skåp så man måste vänta tills det är ens tur att gå till skåpet och det är ledigt. De som har skåp har ett lås som man har köpt med en nyckel till. När jag äntligen kommer fram till porten trycker jag in koden till skolan och öppnar den stora dörren, går upp två trappor och går in i ett rum som är precis till vänster när jag kommer upp. Jag sätter mig vid golvet så jag når låset eftersom jag har underskåp. När jag öppnar min skolväska ser jag bara flertal papper och en stor skoldator. Längst ner i väskan finns min skåpnyckel virad in i en rosa tofs så jag hittar den lättare.

Skåpet är öppet och min väska, jacka samt lite andra saker trycks in i skåpet och jag kollar direkt när min första lektion börjar och vad det är. Klockan 08:00 (Första lektionen) börjar våran spanska så då vet jag exakt vilka saker från skåpet som papper, penna, böcker och dator behöver vara med.

Det är nu 07:59 och jag går i min normala takt till lektionen och bredvid mig går flera personer från olika klasser.

Skoldagen slutar 15:00 så jag tar bussen hem då jag känner att jag vill äta något eftersom dagarna känns långa och maten i skolan äter vi vid 11:00.

Bussen kommer om 4 minuter och samtidigt så tar jag på mig mina hörlurar och lyssnar på musik. Min buss kommer och den kommer fram 22 minuter senare då jag behöver gå 6 minuter från bussen hem. När jag väl är hemma går jag in till köket och äter chiafrö och havssalt kex med färskost, avokado, alfagroddar, salt och till har jag ett glas med apelsinsaft.

Efter maten är uppäten och jag känner mig nöjd har jag läxor att göra så jag sitter i 1,5 timmar när jag sedan väljer att kolla på YouTube i min säng.

Kvällen kommer fortare och jag måste dels ta bort mitt smink med rengöringsmedel och så har jag en ansiktskräm efter. Mitt ansikte är rent och jag byter om till mjukare kläder och tar bort mina smycken. Det är ganska jobbigt att ha på sig tyngre smycken en hel dag så det brukar vara något som jag vill ta bort ganska fort.

Det mörknar till väldigt fort och man hör kylen komma med vinden på fönsterrutan. Mina gardiner dras igen, jag tänder min lampa och börjar kolla på mitt schema för dagen efter så jag kan se när vi börjar. Jag vet också vilka böcker/ papper jag behöver ta med mig till skolan igen eller om det är något jag kan lämna kvar hemma. Väskan bör vara helt packad till dagen efter så jag ser till att alla saker är klara och när jag väl vet vilken tid bussen går sätter jag på notiser på mobilen och väljer vilken tid jag måste vakna nästa dag.

Ibland har jag speciella saker som jag inte får glömma dagen efter som gympakläder till idrotten i skolan så då har jag ett larm där jag skriver -glöm inte gympakläder. Detta gör att dagen efter så ringer min mobil och jag ser då att det står -glöm inte gympakläder.

Det är snart dags att sova och klockan närmar sig 20:00 men innan brukar jag ta något och äta om jag skulle vara hungrig. Jag gör i ordning sängen och städar runt om mig så allt är fixat innan jag ska sova. Jag lägger mig i sängen och samtidigt som jag kollar på film i ungefär en timme så laddar jag min mobil av en sladd bredvid mig.

Klockan är 21:00 och nu är det tid för att lägga ifrån mig mobilen, släcka lampan bredvid mig, slutna mina ögon och sova.

Dagen känns kort men jag hinner med mycket. Dagen efter kommer vara samma morgon återigen med lite ändringar.

Publicerat

18 februari 2022

Berättat av

Mira

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02387

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Stavsborgsskolan

Klass

8D

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!