Mitt Liv

Berättat av Walter

Född 2007. Stavsborgsskolan. 8D.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

16.11.2021

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

På Tisdag tio över sju vaknar jag av larmet på min mobil. Jag stiger upp ur sängen. Framför mig står garderoben och kroken där kläderna hänger. Åt höger är dörren och nattduksbordet. Åt vänster ligger skrivbordet och datorn. Bredvid skrivbordet ligger fönsterbrädan där allt möjligt finns. Från växter i krukor till pennor eller ett gammalt lego-bygge.

Sen äter jag frukost. Flingor och mjölk, nästan varje dag. Efter det borstar jag tänderna och gör mig i ordning, sedan går jag ut. Jag går nästan alltid till skolan, om inte så cyklar jag. Framför huset ligger det en förskola, Från carporten bredvid huset svänger jag höger in på bilvägen och sedan vänster in till skogen och går framåt mot centrum där skolan ligger.

Skolan håller på att byggas om just nu, den gamla skolan revs och nu har vi bara ett par grå baracker till skola. Båda barackerna är tre våningar höga, därför tar det tid att gå genom korridorerna och mellan klassrummen på rasten. Skolan står längs en asfaltsväg, det enda vi har till skolgård är tre bollrutor och en innebandyplan. Som tur är får man gå utanför skolans område på rasten om man går i högstadiet. Inomhus är väggarna vita och golvet grått. Alla lärarnas klassrum har pyntats olika, vissa har hängt upp almanackor eller häftat fast bilder på väggen och andra har pyntat klassrummet med elevernas konstverk från bildlektionerna.

Kvart över åtta börjar tekniken. Jag och min kompis Svante bygger en bro av glasspinnar. Vi limmar fast glasspinnarna på varandra så att de formar ett triangulärt mönster. Vikarien sade att det var det mest hållbara sättet vi kunde bygga bron. När tekniken är slutar, ungefär klockan tio börjar matten. Jag och mina vänner går mot skåpen på andra våningen och ner till första våningen. På matten jobbar vi med algebra. På tisdagarna har jag matte i en av NO-lokalerna.

På lunchen äter vi vegetariskt. Det blir vegetariskt ungefär tre gånger per vecka, annars blir det kött eller fisk, oftast med potatis som tillbehör. Resten av skoldagen består bara av tre lektioner, språkval, svenska och NO. Sen slutar vi tio över tre. Sedan går jag hem, genom centrum, till skogen, mot förskolan och in hem.

När jag kommer hem äter jag mellis, oftast någon typ av macka, det beror på vad mamma och pappa har handlat. Sen går jag upp till mitt rum och pratar och spelar med mina vänner på Discord. Vad vi spelar beror på vad vi känner för. Ibland kör vi battle royale spel, som går ut på att man ska strida mot varandra och bli den siste som överlever. Vi kör också survival spel, som till exempel Minecraft. Jag och min brorsa har satt upp en Minecraftserver så att vi kan köra med alla våra kompisar på samma survival värld. Survival Spelet går ut på att man ska överleva tillsammans.

När Mamma eller Pappa har lagat mat går jag och min bror Harry ner och äter, efter det byter vi om till våra Taekwondo dräkter och blir skjutsade till Taekwondo träningen i Tyresö. Taekwondo lokalen är ganska stor, lite större än en lägenhet. På väggarna hänger det posters, bredvid de hänger en av tränarnas pokaler från turneringarna han har vunnit. Träningen börjar med att vi värmer upp. Oftast springer vi runt i cirklar.

Efter uppvärmningen parar vi ihop oss, jag tränar oftast med min bror. Då får ena personen hålla i en mits och den andra får antingen köra sparkar eller slag mot mitsen. Sen byter vi hållare, då får den andra personen hålla i mitsen istället. Så Här fortsätter lektionen mot slutet då vi istället kör fys. Vad vi gör på fysen varierar, ibland kör vi så många armhävningar som man orkar och fokuserar vi endast på en muskelgrupp. Efter fysen slutar vi, jag och min brorsa åker hem och duschar och äter. När vi gjort det spelar vi med våra kompisar igen. Sen borstar jag tänderna, byter om och går och lägger mig.

Publicerat

18 februari 2022

Berättat av

Walter

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02405

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Stavsborgsskolan

Klass

8D

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!