Mitt Liv

Berättat av Lukas

Född 2007. Stavsborgsskolan. 8D.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

12.03.2021

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter som sagt Lukas och är 14 år. Jag bor i älta och jag är 171 cm lång och jag väger ungefär 58 kg. Jag har ganska mörkt hår och ganska stor mörka ögon bryn. Jag gillar att klä mig i en stor hoode och jeans. Jag gillar att var med min familj och spela ofta på datorn eller på TV. Jag gillar också att gå i skogen och utforska eller bara var med kompisar. Jag badar mycket på sommaren och jag gillar att cykla.

Vi har ganska många djur, vi har två gerbiler som heter Olga och Hedvig vi har också ett saltvattens akvarium med många olika typer av fiskar och koraller det är inte så vanligt jag tror att jag är den enda i skolan som har det men jag älskar havet så det är inte så konstigt.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min mamma säger åt mig att gå upp eftersom att det är skola idag ( jag har svårt att vakna av alarmet i min mobil) jag drar mig kanske 5 minuter till innan jag går upp i min gröna T-shirt och mina röd rutiga pyjamasbyxor jag suckar och går upp och fyller på mina två hon gerbilers mat och vattenskål. Sen går jag och mikrar en liten portion gröt med mjölk och två limpa smörgåsar med skinka och smör på, men som alla morgnar håller jag på med annat som jag inte ska göra så då håller pappa på och tjatar på mig så men till slut så äter jag upp, fixar håret, tar deodorant, klär på mig och cyklar till skolan samtidigt som mina föreldrad försöker att få upp min lillasyster Rebecca.

När jag går ut med min cykel i handen och med min hjälm på huvudet så möts jag av en snöig kall vind som sveper i mitt ansikte det snöar och är frost ute, marken är hård och kall och träden har tappat alla sina löv.

Jag släpar ner min cykel för alla många trappsteg.

Vårt hus är ett stort ljus rosa trähus med vita knutar och svart tegel tak bakom vår hus är det ett röt hus där vi förvarar massa gamla saker och framför det så har vi en veranda med en liten rund pool. Vi bor nedanför en liten skog och vi har en lek stuga och ett växthus också.

Det var väldigt kallt och blåsigt när jag cyklade till skolan och det är ganska långt dit.

När jag kom fram så låste jag cykeln tittade på schemat för hade vi idrott sen hade vi SO och sen spanska och sist hade vi matte.

Vi går i en ganska stor skola med många korridorer det är en tillfällig skola efter som att vår gamla skola ska rivas i skolan har jag många vänner både gamla och nya, vi bor i en liten förort som heter älta där finns det många parker och mycket skog det finns både radhus och villor och lägenheter. Vi har också en stor sjö som heter älta sjön där brukar vi bada på somrarna och åka skridskor på vintern.

Jag brukar inte göra så mycket när jag kommer hem fast idag så bakade vi lussebullar hemma

och efter det så spelade jag lite med min lillasyster vi spelade Minecraft det är ett 3d spel där allt är fyrkantigt och så ska man överleva (vi spelade på datorn) men man kan också bygga vad man vill och hugga sönder nästan alla block. Efter det så åt vi middag, pappa hade gjort en gryta med kött och grönsaker som var ganska god sen spelade vi lite till och sen borstade vi tänderna och jag tog min medicin och sen gick vi och la oss.

Tack för att ni har läst: Lukas 14 år.

Publicerat

18 februari 2022

Berättat av

Lukas

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02413

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Stavsborgsskolan

Klass

8D

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!