Mitt Liv

Berättat av Elsa

Född 2007. Stavsborgsskolan. 8B.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

11.01.2022

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Mitt minne

Jag är en hästintresserad tjej som heter Elsa och är 14 år, fyller 15 år i juni. Min familj och jag bor i ett hus i en liten förort som heter Älta vi bor i den delen av Älta som kallas Kolarängen, jag har 2 km till skolan och på sommarhalvåret cyklar jag tillsammans med min kompis till skolan och under vinterhalvåret går vi. Det är en ganska mysig väg till skolan och eftersom vi börjar ganska tidigt brukar det inte vara så mycket folk ut vilket gör det ännu mysigare. Min familj består av min mamma Camilla 44 år, pappa Olle 45 år, lillasyster Cajsa 10 år och Jag 14 år. Vårt hus består av en våning med tre sovrum där jag och Cajsa har ett rum var de ligger precis bredvid varandra och ibland när Cajsa sover och rör sig mycket hörs det ganska tydligt in till mig vilket kan vara lite irriterande och mamma och pappa har ett, mittemot mitt sovrum ligger ett badrum med toalett, badkar och dusch, bredvid badrummet ligger en liten toalett. Till vänster om toaletten ligger vardagsrummet där har vi en TV, en soffa och två fåtöljer. Mittemot vardagsrummet hittar man hallen och om man går till vänster där kommer man till köket. Vi har även en liten vind där vi förvarar det mesta, där kan man hitta allt från kläder som jag vuxit ur till julpynt. Det är ett härligt hus med en ganska stor trädgård och som granne har vi skogen. På somrarna brukar vi ta på oss badkläder och något över och sedan går vi till en liten skogssjö, som ligger 1,5 km från oss, och badar det är väldigt mysigt och fyller mig med härliga känslor.

Jag hade ställt väckarklockan på 6:15 och vaknade av att den gick igång. Det var jobbigt att vakna, det här var första dagen tillbaka i skolan efter jullovet och jag tog min telefon och skrev lite med mina kompisar på snapchat, som är en av de många sociala medier som finns där man kan skriva skicka bilder och videor till varandra, innan jag gick upp. Sedan gick jag motvilligt upp och gick på toaletten, efter det gick jag till köket och plockade fram yoghurt och müsli och började äta. Det var lite jobbigt att äta eftersom det var så tidigt på morgonen men det gick ganska bra. Därefter borstade jag tänderna med min eltandborste. Jag bytte om från pyjamas till svarta jeans och en grön tröja som jag hade fått i julklapp. Jag ville använda den gröna tröjan eftersom den var ny. Under tiden som jag bytte om lyssnade jag på en podd som heter frågar åt en kompis där två människor sitter och pratar, man kan skicka in frågor till de som de sedan svara på, jag tycker att det är en väldigt rolig podd och skrattar ofta när jag lyssnar på den. Medans jag bytte om började min familj komma upp och äta frukost så när jag var färdig gick jag först och borstade håret och tog lite deo, därefter packade jag min skolväska vilket är en gul ryggsäck med alla mina skolböcker. Sedan gick jag och pratade en stund med min familj och sedan var det dags att göra sig iordning för att gå, jag började med att gå på toaletten ytterligare en gång och därefter tog jag på mig skor, jacka, mössa och vantar sa hejdå till min familj och gick till min kompis Tuva-Lisa som vanligt gick vi sedan tillsammans till skolan medans vi pratade om allt det vi gjort på lovet och allt som skulle hända denna termin. Tuva hade inte kunnat göra så mycket under lovet då hon och hennes familj hade varit sjuka i covid 19.

När vi kom fram till skolan gick vi upp till våra skåp på tredje våningen och hämtade de böcker vi skulle behöva till första lektionen vilket var svenska när lektionen började pratade vår lärare ett tag och hälsade oss välkomna tillbaka och sedan gick hon igenom denna uppgift och vi började skriva. Efter svenskan var det dags för matte och jag gick återigen upp till skåpet med mina kompisar och hämtade den här gången både spanska och matte böckerna. Jag gick ner till matten den började efter bara en liten stund vi satte oss ner och Anna vår lärare hade en kort genomgång och efter det fick vi jobba två och två med en uppgift då jobbade jag med Tuva eftersom vi sitter bredvid varandra. Sedan hade jag fem minuter innnan spanskan började så jag gick direkt dit och min lärare kom nästan precis samtidigt som mig och min kompis Iris vi hade spanska och jobbade med en grupp presentation som skulle presenteras på fredag samma vecka Sedan hade jag lunch jag och Iris gick tillsammans upp till skåpet och lämnade alla böcker och därefter gick vi och åt lunch i matsalen tillsammans det är oftast så att vi äter tillsammans eftersom de andra av våra kompisar har språk när vi har lunch men vi brukar kunna hitta Lilly och Tuva i matsalen och då äter vi med de. Sedan var det No där vi skulle börja med ett nytt område som hette Sex och relationer vi hade en introduktion om hormoner och sedan slutade vi. Det var dags för dagens sista lektion som var idrott och jag gick med mina kompisar upp till skåpen och plockade ner lite saker i min ryggsäck och sedan gick vi till idrottshallen. Vi bytte om och sedan började idrotten. Vi hade en snabb genomgång av hälsa och vad vi skulle göra denna termin sedan lekte vi en lek som heter flagg och det är nog den tråkigaste lek som man kan leka på idrotten i skolan iallafall enligt mig men jag vet att många andra uppskattar den. Sedan blev klockan 15:05 och skoldagen var slut. Jag och Tuva gick hem, jag sa hejdå till henne vid hennes hus och fortsatte sedan den sista biten hem till mig.

När jag kom hem var mamma hemma och satt och jobbade, pågrund av corona ska alla jobba hemma nu, men jag var jättekissnödig så jag gick på toaletten och sedan gick jag och pratade med lite med mamma och berättade lite vad vi hade gjort under skoldagen. Men eftersom det hade gått ganska lång tid från det att jag hade ätit lunch var jag väldigt hungrig så jag fixade smoothie till mellis. Jag tog fram smoothie blendern och hällde i yoghurt, banan och frysta blåbär sedan var det bara att starta mixern och den skötte resten med att mosa ihop allt till en god dricka, sedan hällde jag upp smoothien i ett glass och tog fram ett återanvändbart sugrör som man diskar efter att man använt. Jag rostade även lite mackor och åt det tillsammans med min smoothie efter ett glas smoothie och typ fyra eller fem mackor var jag mätt. Jag gick och bytte om till tränings tights och tränings linne, packade en tygkasse med mina dans klackskor, benvärmare och vattenflaska. Sedan var klockan 16.00 och det var dags att åka till dansen. Mamma körde mig dit i bilen. Min kompis Klara som dansar med mig var redan där så vi gick in i danssalen och Klara försökte lära mig sin salsa duo slinga som vi ska tävla med om jag lyckas lära mig den. Efter ett litet tag kom Julia våran danslärare och även de andra i våran grupp. Vi hade upprop och sedan började vi med lite armstyrka där man ska sitta med armarna rakt ut i typ fyra minuter, när vi började göra det här för kanske två år sedan var det jättejobbigt och jag fick mjölksyra typ direkt men nu känner jag att det inte är lika jobbigt längre för jag har byggt upp min muskler bättre. Sedan fortsatte vi med det vi hade gjort innan jullovet vilket var att kunna stora steg och för att kunna göra det behöver trycka ifrån med det benet man inte ska gå på. Det är ganska jobbigt och jag får ofta träningsvärk efter sådana här träningar vilket jag även fick denna gång. Vi avslutade hela träningen med en minut plankan.

Mamma hämtade mig och vi åkte hem. När vi kom hem var maten nästan färdig för mamma hade förberett den innan hon åkte och hämtade mig. Det blev rödbetsbiffar och potatis det var ganska gott men framför allt klagade inte Cajsa på att det var äckligt vilket hon nästan alltid gör särskilt när det blir något slags kött. Det var skönt att slippa det iallafall en dag. När vi har ätit så ska alla ta sin egen tallrik och skölja av den och sätta in den i diskmaskinen självklart gjorde jag precis som vanligt det men Cajsa smet iväg som vanligt. Efter middagen duschade jag och sedan satte jag på mig pyjamas, jag satt ett tag på mitt rum och bara tog det lugnt men när Cajsa gick och lade sig gick jag ut till soffan. Jag tog en apelsin i köket på väg till soffan och sedan satte jag på serien Friends på TV:n men när mamma kom tillbaka efter att ha lagt Cajsa bytte vi till att titta på Så mycket bättre vilket är ett program där olika artister tar andra artisters låtar och gör om de. Det är helt okej men jag tycker att det är ganska tråkiga personer som är med denna säsong så efter ett avsnitt gick jag och borstade tänderna och gick på toaletten. Sedan var det bara att dra ner rullgardinen och krypa ner i sängen. Jag skrev ett litet tag med mina kompisar på snapchat igen men sedan sa vi godnatt och jag somnade nästan direkt.

Publicerat

25 februari 2022

Berättat av

Elsa

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02653

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Stavsborgsskolan

Klass

8B

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!