Mitt Liv

Berättat av Ella

Född 2010. Valstads grundskola. Valstad 5.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

05.11.2021

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Hej jag heter Ella som ni kanske vet jag tycker om att rida , jag tycker om att hålla på med djur tillexempel kaniner, hundar , hästar, katter med mera , jag tycker också om att inreda, spela kort och tv spel och va med mina vänner. Det finns säkert en masa mer saker som jag tycker om men det var lite hela fall.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Hej jag heter Ella och går i Valstad skola i årkurs 5 och jag är 11 år gammal. Nu ska jag berätta om en helt vanlig skoldag på en fredag för mig. En helt vanlig skoldag på en fredag för mig är att jag vaknar av att min mobiltelefon ringer klockan 06:30.

En mobiltelefon är en sorts apparat som man kan nå folk från andra delar värden , olika städer och folk som bara är några minuter bort. Man kan också läsa nyheter , spela spel och ställa klockan , timer det finns massa saker som man kan göra på en mobiltelefon men det var bara några exempel.

Efter jag har vaknat till av att min mobiltelefon ringde så tar jag på mig. Oftast tar jag på mig en kortarmad tröja en hoodie , mjukisbyxor och ett par strumpor. Sedan går jag ner för trappan och in i köket för att äta frukost. Jag rostar en maka i brödrosten och sedan brer jag den med marmelad och tar fram ett glas som jag sedan kan hälla juice i. När jag har ätit klart så går jag på toa , borstar tänderna och håret. När jag har gjort alt det så går jag och tar på mig mina ytterkläder det brukar oftast va en jaka och et par skor. Sedan tar jag på mig min cykel hjälm och ryggsäcken sedan går jag ut och låser upp min cykel. Sedan cyklar jag i väg till busstationen när jag väl är frame så hoppar jag av min cykel och ledder den till cykelstället och väntar på att bussen ska komma. När bussen väl har kommit så stiger jag på och blippar mitt busskort sedan så går jag och sätter mig. När bussen väl har kommit fram så går jag till kapprummet och hänger av mig min ryggsäck sedan får vi lite rast innan pulspasset börjar.

Ett pulspass är att man höger upp pulsen så man blir piggare så man orkar med hela skoldagen. Det är som ett litet kort jumpa pass.

När pulspasset väl är slut så går vi och hänger av oss våra kläder och sedan går vi och har lektion. När skoldagen väl är slut så går jag till kapprummet och tar på mig min jaka mina skor och ryggsäcken. Sedan går jag till bussen och blippar mitt busskort och sen går jag och sätter mig. När bussen väl är frame så stiger jag av och tar min cykel hjälm och låser upp min cykel och cyklar i väg hem. När jag är frame hemma då så hänger jag av mig mina ytterkläder sedan äter vi mat. När vi har ätit klart så ska jag bytta om efter som det är fredag så är ju det ridning. så jag tar på mig mina ridkläder. Det brukar oftast va ett par bärsa ridbyxor och en ljusblå tröja. Sedan tar jag min rid utrustning det brukar oftast va en rid väst en rid hjälm och jag tar med mig ett rid spö i fall min häst är busig. jag har ingen egen häst men jag går på ridskola. Men jag har en favorit häst som heter Joker och är vit också så är han ganska stor.

Mamma har lovat mig att jag ska få åka till någon häst nån gång i veckan och ta hand om den och rida och sånt. Jag får hoppas det kommer bli av nån gång eller jag får en egen häst nån gång. SLUT.

Publicerat

25 februari 2022

Berättat av

Ella

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02657

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Valstads grundskola

Klass

Valstad 5

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!