Mitt Liv

Berättat av Jennifer

Född 2007. Stavsborgsskolan. 8B.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

11.01.2022

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter Jennifer och fyller 15 i mars, jag bor i en villa med min familj i Älta.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Idag är det tisdag och vi började skolan idag efter jullov, vi började 08:10 och jag vaknade 06:30 så har jag gått om tid att fixa mig och få en lugn start på morgonen. När jag vaknar kollade jag på mobilen. Sen efter det går jag upp och tar på mig myskläder t.ex mjukisbyxor och en tjocktröja för att sen gå upp och äta frukost. Jag tar på mig myskläder på morgonen för att för mig är det en bra start på morgonen. Sen till frukost äter jag flingor start naturell med mjölk och sen några frukter/ bär som idag valde jag blåbär och banan. Sen efter jag har ätit så går jag ned till mitt rum och tar på mig kläder jag valde bruna jeans och sen en brun långärmad tröja, efteråt borstade jag mina tänder och sen borstade mitt hår. Sen tog jag på mig lite smink som idag valde jag maskara.

När jag sen ska till skolan så kör min mamma mig det tar ungefär 5 min beroende på om det är många bilar ute . Vi åkte 7.50 för att jag skulle träffa mina kompisar 8.00 och vid den tiden är det många bilar ute Vi var tvungna att skrapa rutan på bilen för att det var is på rutan så det tog lite tid. Sen träffade jag mina kompisar och vi gick tillsammans in i skolan och började skoldagen. Vi började med svenska, sen hade vi matte, lunch efter lunchen hade vi spanska, sen NO och till slut idrott. Jag tar mig hem genom att jag tar bussen sen måste jag gå en bit för att kunna komma hem. Det är tycker jag lite roligt är att jag nästan alltid möter en av mina vänner när jag hoppar av bussen. Innan jag är hemma är det en korsning och jag går liksom upp för en backa innan jag kommer hem och precis innan den backen alltså vid korsningen möts vi, alltså det är inte planerat vi väntar inte på varandra det bara händer och så står vi där och pratar lite sen, när vi ska säga hejdå kommer nästan alltid min storebror när jag precis ska öppna dörren hör jag han skrika ”Vänta stäng inte dörren!”.

Sen när jag kommer hem så kollar jag på mobilen om jag inte är jättehungrig för att ibland är det inte så jättegod lunch i skolan. Ibland när jag har ätit klart brukar jag också hjälpa till hemma genom att till exempel tömma diskmaskinen och sätta in, det var typ jag han göra den dagen. Men förutom det brukar jag dammsuga nästan hela huset om jag inte behöver plugga eller göra läxan så göt jag det. Sen som idag så har jag fotbollsträning, så då måste jag hinna äta middag/mellis. Så när jag kommer hem är klockan runt 16:00 så då har jag ungefär 3 timmar innan jag behöver vara klar för att åka till träning. Så efter jag har ätit mellis går jag ned till mitt rum villar, tar fram fotbolls kläder, tiden går så fort så sen åker jag, träningen börjar 19:30 slutar 21:00 kommer hem runt 21:40 sen kommer jag inte i sängs fören 23.00 ungefär.

På fritiden umgås jag med mina vänner och med familjen. När jag är med mina vänner åker vi alltid över till någon av oss och kollar på film eller så pratar vi bara och har kul.

Publicerat

25 februari 2022

Berättat av

Jennifer

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02665

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Stavsborgsskolan

Klass

8B

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!