Mitt Liv

Berättat av Alvin

Född 2009. Valstads grundskola. Valstad 6.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

02.11.2021

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag tycker om att spela fotboll.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag heter Alvin och är 12 år. Jag bor ute på landet, på en bondgård i Tidaholm. Jag är 140 cm lång. Jag går i Valdstadskola.

På morgonen så väcker pappa mig men det tar ca 10 minuter att vakna helt. Till frukost så äter vi havregrynsgröt med mjölk, smör och honung. ibland så äter vi bacon med ägg, men det är bara på födelsedagar och andra lyxtillfällen.

sen går jag till buss ca 07: 10 som går till skolan.

På helger vaknar jag typ 8 eller 9. När jag vaknar så tar jag någon bok och läser 1 eller 2 timmar. När jag läst så klär jag på mig , jag brukar ta en t-shirt, en hudi, kalsonger och byxor, men ibland jens. Efter jag klätt på mig så äter jag frukost. Vi brukar äta stekt gröt som mamma eller pappa tillagat på spisen. Vi brukar få mjölk och sirap till gröten.

Efter skolan brukar jag göra läxan, efter läxan så spelar jag Minecraft eller spelar fotboll och innebandy. På måndagar spelar jag trummor på kulturskolan. På tisdagar och torsdagar spelar jag innebandy och fotboll beroende på vilken årstid det är.

På långdagar (alltså när vi har längre dagar i skolan) så går jag på toa efter skolan, efter toan går jag och äter flingor med mjölk.

I skolan spelar jag fotboll på rasterna.

Mina favorit ämnen är matte, idrott och geografi.

ibland på helgerna så går vi på restaurang eller tittar på lång film på kvällen.

Ibland så ger jag hönorna mat eller kollar till fåren. Jag städar mitt rum en gång i veckan för att få det fint. jag använder dammsugaren och en våt tvättlapp. En dammsugare är en maskin som suger upp smuts från golvet.

Efter filmen så går jag och lägger mig ca klockan 10.

Publicerat

25 februari 2022

Berättat av

Alvin

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02673

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Valstads grundskola

Klass

Valstad 6

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!