Mitt Liv

Berättat av Erik

Född 2009. Valstads grundskola. Valstad 6.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

09.11.2021

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter Erik Öhgren, 12 år och bor i en liten by som heter Kymbo. På fritiden gillar jag att spela innebandy, spela tv-spel, mysa med familjen och bara ta det lugnt. Jag gillar dom dagarna då det är innebandy/fotbollsträning för att då träffar man många kompisar och man blir liksom fri.

Efter skolan så åker jag ibland hem till kompisar eller att dom åker hem till mig, då så gör vi något som båda vill och något som gästen kanske inte har hemma hos sig så man får testa på något nytt.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag heter Erik Öhgren och bor i en liten by som heter Kymbo. Jag är 12 år gammal och bor med min storebror Simon, mamma, pappa och min kanin Messi.

Jag vaknar av mamma klockan 6 som till slut får upp mig ur sängen. Jag tar på mig ett par jeans, en t-shirt och en långärmad tröja. Om det hade varit sommar hade jag haft på mig shorts och en kortärmad tröja. Jag går in på toan och låser dörren. Efter att jag har gjort mina behov trycker jag på spolknappen, då kommer det vatten som tar med kisset och bajset ner i avloppet. Jag går ner från övervåningen och sätter mig vid matbordet. Mamma har ställt fram en skål med yoghurt och en smörgås med skinka på. Jag dricker ett glas mjölk också. Efter att jag har ätit upp frukosten går jag till toan och borstar mina tänder och min tandställning.

När jag har borstat tänderna tar jag på mig en jacka, mössa, handskar och skor. Nu är det dags att gå ut och vänta på bussen. Jag tar också på mig en reflexväst som hjälper busschauffören att se mig när det är mörkt. Jag säger hej då till mamma och pappa och ställer mig utanför dörren med min brorsa. Vi väntar på bussen. En buss är som en lång och stor bil med många säten. Bussen hämtar upp skolbarn som bor långt ifrån skolan så att deras föräldrar inte behöver skjutsa dom till skolan. När det inte är skoltid så hämtar bussen andra människor som behöver skjuts men då måste dom betala.

När jag sitter på bussen och vill fördriva tiden tills jag kommer till skolan brukar jag titta på min mobiltelefon. På en mobiltelefon kan man spela spel, titta klockan, titta på långa och korta videos och mycket mer.

När bussen kör in på skolans parkering tar jag min väska och går in på skolgården. Där väntar jag på mina kompisar som åker den större bussen som skjutsar dom som bor lite längre in mot staden Tidaholm. När mina andra kompisar kommer så går vi runt och pratar i en kvart. Efter det så börjar skoldagen. Skoldagen börjar med att vi har ett pulspass i 15 minuter. Vi har ett pulspass eftersom att det är bra för kroppen och då får man mer gjort. Ett exempel på ett pulspass är datten. Efter pulspasset börjar lektionerna. Mina favoritämnen i skolan är matte, geografi och idrott. I skolan får vi GRATIS mat som alla får.

Efter skolan åker jag oftast hem. När jag kommer hem äter jag ett mellanmål. Då brukar jag ta två mackor med skinka eller pepparsalami på och ett glas mjölk. Jag tar fram smöret, skinkan/pepparsalamin och mjölken ur kylskåpet. Ett kylskåp är ett skåp som man förvarar saker som måste vara kylda som mjölk. Det finns också ett skåp som kallas för frys, där förvarar man saker som måste vara frysta. Efter att jag har ätit färdigt spelar jag tv-spel, innebandy eller gör läxor. Tv-spel är spel fast på en skärm. Om jag inte åker hem med bussen åker jag med farmor och farfar till deras hus. Där gör jag läxor och äter mellanmål. Vi brukar ofta baka också. När jag åker till farmor och farfar har jag alltid träning efter.

På sommarhalvåret har jag fotboll och på vinterhalvåret har jag innebandy. Min pappa jobbar på ett snickeri bara några hundra meter bort från farmor och farfar. Pappa är också tränare för båda lagen och då så åker vi till träningen tillsammans. Jag är med på min storebrors träning och står i mål eftersom att dom bara har en målvakt i innebandylaget.

Vi har match en gång i veckan och den är alltid på helgen.

När alla i familjen har kommit hem äter vi kvällsmat. Då äter vi gröt, fisk, mackor, pizza, thaimat eller något annat. När klockan är 21:00 ska vi gå och sova men det blir aldrig att vi kommer i säng vid rätt tid så vi lägger oss 21:30.

Helgdagar

På helgen tar hela familjen sovmorgon om jag eller min brorsa Simon inte har tidig match. Då äter jag först en macka med pepparsalami eller skinka och ett glas med oboy. Oboy är som chokladmjölk. Efter det tar jag en till macka med apelsinmarmelad och ost på. Jag brukar alltid rosta min macka. Om jag har match blir det en vanlig frukost. Efter frukost så borstar jag mina tänder och sedan går jag oftast upp på mitt rum och spelar ett fotbollsspel på tv:n. Efter en stund så går jag ner och spelar lite innebandy eller sätter mig i soffan och kollar på tv. Vi äter lunch tillsammans och på kvällen äter vi kvällsmat.

Publicerat

25 februari 2022

Berättat av

Erik

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02681

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Valstads grundskola

Klass

Valstad 6

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!