Mitt Liv

Berättat av Max

Född 2009. Sågtorpsskolan. 6B Sågtorp.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

11.02.2022

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag

På en vardag brukar jag gå upp klockan 7 för att hinna äta frukost, klä på mig, borsta tänderna och åka till skolan.

Till frukost brukar jag äta 1 eller 2 mackor med italiensk lufttorkad skinka på/prosciutto/Serrano skinka. Till det har jag en smoothie med jordgubbar i. Och 1 glas päronsaft/Äppeljuice.

Efter det går jag och klär på mig. Jag brukar oftast ha på mig chinos, t-shirt och hoodie.

Eftersom det är corona-tider brukar jag bli skjutsad till skolan. För på bussar sprids corona så lätt. Det är därför jag åker bil till skolan.

På skolan är det korta och långa dagar, från att sluta 13:30 till att sluta 15:15. Vi slutar ganska sent på fredagar, 14:55. När jag kommer till skolan så säger jag hej till mina kompisar och sedan kollar jag lite på min mobil, tills min lärare kommer.

På min mobil brukar jag kolla på appen tiktok eller snapchat. Men jag gillar mer att spela på min dator hemma. Min dator-setup har en snygg stationär gamingdator med 2 skärmar. Mitt favoritspel är nog Fortnite. Om man blir tillräckligt bra på det kan man bli rik på det. Om man vinner world cup så får man 3 miljoner dollar/30 miljoner kronor.

På fritiden brukar jag som sagt spela på min dator. Men jag går på

trampoline på yumpyard. Där har jag lärt mig bakåtvolt på mark, dubbel framåtvolt, framåtvolt med en och en halv skruv, bakåtvolt med helskruv och bakåtvolt layout. Layout är när man är rak i bakåtvolten typ. Jag brukar också hänga med kompisar på yumpyard. Då coachar vi typ varandra. Det är väldigt kul tycker jag.

Efter det äter jag middag och pappa och mamma lagar jättegod mat. Jag är egentligen kräsen för mat, men dem lagar jättegod mat.

Efter maten brukar jag hjälpa till ganska mycket, frivilligt. Jag brukar till exempel ibland ta undan tallrikarna från maten. För jag

tycker synd om mina föräldrar om dem behöver göra det hela tiden.

Mina bästa kompisar är Teo, och Melvin. Fast jag tycker att en på min trampoline träning är väldigt snäll också. Så dem snällaste är Wilton på min trampoline träning, Leo och Teo. Leo brukar vara snäll mot mig när jag är med på fotbollen i skolan.

Mitt hus tycker jag är fint också. Det är designat som ett manchen som finns i Normandie. Det har bra havsutsikt och är 300 kvadratmeter stort. Jag gillar mitt hus.

Publicerat

26 februari 2022

Berättat av

Max

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02747

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Sågtorpsskolan

Klass

6B Sågtorp

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!