Mitt Liv

Berättat av Matheo

Född 2009. Sågtorpsskolan. 6B Sågtorp.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

10.01.2022

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Livet i mitt hem

Jag bor med min familj, mina syskon och min katt. Jag har bott i mitt hus i över tre år. I mitt hus finns det elva rum som är fyra sovrum, ett pannrum, tre badrum, två källare och en hall. Jag sover i mitt rum som ligger i mitten av korridoren på neder våningen, När jag kollar ut ur fönstret på mitt rum så ser jag min pool, havet och husen framför oss. Mitt favorit rum i mitt hem är mitt rum där jag brukar spendera det mesta av min tid. I mitt rum brukar jag skuta bandy skott på ett litet mål eller spela med en fotboll på det, jag brukar också spela TV spel med kompisar eller själv. Vi har inte så mycket regler i hemmet bara att man ska duka av efter att man ätit och att man inte får vara för högljudd i huset. Jag brukar inte hjälpa till så mycket med det andra utan jag brukar bara hålla ordning på mitt rum och mina grejer.

Människorna i mitt liv

Jag har två jättebra vänner vilket är en som går i min slalom klubb som heter Anton, en i mitt hockey lag som heter Vincent. När jag är med Anton så brukar vi alltid åka med varandra på slalom träningarna och vara GANSKA busiga ibland. När jag är med Vincent brukar vi antingen träna ihop eller så brukar vi hänga, när vi hänger så brukar vi alltid göra roliga saker som t.e.x är att åka inlines eller att någon av oss står i mål och en står och skjuter på den andra med en mjuk boll och innebandy klubba. Anton och Vincent betyder mycket för mig både för att de är mina bästa vänner och att jag alltid har kul med de och att vi alltid kommer överens.

Mitt liv 2050

Jag tror att år 2050 så har jag eller så är jag antingen hockey proffs eller så tävlar jag alpint i stora tävlingar. Jag tror jag kommer bo i Toronto eller i Chamonix där jag tränar någon sport. År 2050 är jag 41 år gammal

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag

Hej mitt namn är Matheo jag är 12 år gammal. Jag vaknar kl 7.00 på vardagarna av att min väckarklocka ringer i mitt öra. Efter jag har vaknat klär jag på mig mina byxor, t-shirt, hoodie och strumpor sedan går jag upp och äter frukost som brukar vara en rostad macka eller yoghurt. När jag har ätit så går jag ner och borstar tänderna. Efter jag har borstat går jag upp till hallen och sätter på mig skorna, jacka och mössa beroende på vilken årstid det är. Sedan åker jag till skolan när mamma eller pappa skjutsar mig och mina syskon. Skolan börjar 8.10 och vi är där till 14.50 på måndagar och på onsdagar slutar jag 13.30, men på torsdagar är det 15.15 jag slutar, fredagar slutar jag 14.55. Efter skolan när jag har slutat tar jag bussen hem eller till ishallen. När bussen är framme vid hållplatsen så går jag resten av vägen hem eller till ishallen. När jag kommer hem så går jag ner till mitt rum där jag sedan startar spelet eller så står jag och skjuter på ett litet mål med en bandyklubba och tennisboll. Typ två timmar senare äter jag innan jag byter om till slolomträningen. Efter att jag bytt om går vi ner till bilen och åker till slalom backen där det är träning i två timmar innan jag åker hem igen. När jag är hämma byter jag om till pyjamas byxor och en T-shirt innan jag sätter mig i soffan och kollar på TV, innan jag går och lägger mig så tar jag en dusch och borstar tänderna. Om jag går till ishallen efter skolan istället så byter jag om till hockeyfritids som jag kör i ca en timme och en kvart innan jag går upp till caféet och tar något att äta eller dricka. När jag har ätit klart och när träningen börjar så går jag ner och värmer upp inför träningen innan jag byter om. När jag har bytt om så går jag ut till ishallen där jag sedan tränar med mina kompisar i ungefär en timme. När träningen är slut byter jag om och någon av mina föräldrar kommer och hämtar mig innan jag åker hem. När jag är hämma så brukar jag ta någonting att äta innan jag går ner och sätter mig och spelar innan jag sedan tar en dusch och borstar tänderna innan jag går och lägger mig.

Publicerat

26 februari 2022

Berättat av

Matheo

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02771

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Sågtorpsskolan

Klass

6B Sågtorp

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!