Mitt Liv

Berättat av Gustav

Född 2010. Blästadsskolan. År 5A.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

Nu ska jag berätta om en dag i mitt liv

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

En dag i mitt liv

Nu ska jag berätta om en dag i mitt liv. Först vaknar jag av mig själv och ligger i sängen till 06:00 och tar plattan där jag tittar på olika serier till 06:15. Efter de väcker jag mamma och drar upp rullgardinen. Sen går jag till köket och tar fram en assiett, smörkniv, smör, salami och glutenfritt tunnbröd sedan gör jag 2 raps till min lillebror. Efter det ställer jag tillbaka grejerna och ger dom till lillebrorsan. Därefter tar jag fram smör och ett bröd som heter guldkorn eller så tar jag fram havrefras, mjölk, sked och en skål eller så gör jag havregrynsgröt av vatten havregryn och chiafrön och så gör jag frukost till mig av det. Efter det går jag till badrummet och tar fram en eltandborste tar på tandkräm sedan borstar jag tänderna. Därefter så tar jag på mig en t-kört, ett par strumpor, kalsonger och jeans. Sedan hjälper jag brorsan att göra sig iordning för skolan medan mamma gör sig iordning. Därefter sitter vi med varsin platta till ungefär 07:40 då tar vi på oss varsin hoodie, jacka, mössa, skor och så tar jag med mig min telefon till skolan. Efter det följer mamma lillebrorsan till skolan.

I skolan så läser jag en kvart sedan jobbar vi ofta med matte eller svenska. Klockan 10:00 har vi rast till klockan 10:20 då kör vi ofta kull. Efter det har vi SO och ibland har vi matte till klockan 12:00 äter vi lunch i en matsal där 2 årskurser äter samtidigt. Därefter har vi rast mellan 12:20 till 13:00 efter har vi NO. I vårt klassrum har vi minst 7 bord och 14 stolar. Ett kök, några hyllor, och en tavla. Man kan sitta själv vid en bänk, 2 vid ett bord eller 4 vid 2 bord.

Efter skolan går jag ibland till fritids där är man om föräldrarna inte är hemma annars går jag direkt hem. Då leker jag med min lillebror gör läxa, ibland hjälper jag till med middagen sedan äter vi. I mitt rum har jag 1 säng, 2 hyllor, 1 tv, 1 väg fast dator sådana datorer klarar mycket, 1 byrå och massa lego. på tisdagar och torsdagar har jag karate från 17:30 till 18:30. Annars tar vi kväll från 18:00 till 19:00. Av Gustav

Publicerat

28 februari 2022

Berättat av

Gustav

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02811

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Blästadsskolan

Klass

År 5A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!