Mitt Liv

Berättat av Tilde

Född 2011. Väskinde skola. Åk 4.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

08.02.2022

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag

Hej jag vaknar genom att mamma kommer och drar rullgardinerna. Så när jag gått upp har pappa redan åkt till jobbet. Jag tänker alltid vad som kan hända den dagen, och det jag ska försöka göra.

Jag går och väljer kläder i garderoben idag blev det svarta skinnbyxor, rosa och vitrandig magtröja med en beige tunika.

Efter jag satt på mig kläder går jag och äter frukost, till frukost äter jag en rostmacka med smör och så dricker jag smootie. Sen åker mamma till jobbet och vi blir själva hemma. När jag ätit klart så dukar vi av jag och min lillebror som är 2 år yngre en mig.

Derekt efter vi dukat av så går jag och borstar tänderna och borstar håret. sedan sätter jag mig vid mobilen i cirka 15-20 min sedan rinnger ett alarm som betyder att vi ska gå till skolan.

Jag går och sätter på mig en ljus rosa jacka och tar med min rosa skolväska. När vi gått ut så går vi bara till våra kaniner först. Min kanin heter Dumle och är vit med bruna fläckar, min lillebrors kanin heter Siggi hon är vit med svarta fläckar dom är även honor båda två.

När jag kollat till kaninerna så går jag till bussen och där möter jag min kompis Josefine även hennes storesyster. Sedan hopppar vi på bussen och åker till skolan.

I skolan så lämnar jag in min mobil och väntar utanför klassrummet tills lektionen startar. Som första lektion har vi slöjd det är mitt favorit ämne. I träslöjden så håller jag på med en fågelholk som ser ut som en elefant, det gör min bästis också. Så när vi målat klart den blir det rast.

På rasten så leker jag och mina kompisar, då lyfter vi upp henne i luften och sedan hoppar hon ner. När det ringer in så springer vi så att vi inte ska bli sena.

Sedan har vi so. då jobbr vi om mobbig och att man inte får retas. Efter lektionen så har vi lunch. Då blir det chilifisk och potatis det var gott. Då sitter jag där med sex av mina kompisar så pratar vi om allt möjligt. När jag suttit där i 15 min så går jag ut på rast.

Vi tycker det är så kul att lyfta upp min kompis så gör vi denhär rasten med och alla pratar och har kul. När de ringer in så springer vi in och har svenska då skriver jag på ett häfte som handlar om vokaler och konsonanter. Därefter så blir det rast och vi gör samma sak som vanligt eftersom det är så kul.

Som sista lektion har vi matte då räknr vi i ett häfte det handlar om hur man använer en miniräknare. Det var ganska lätt. Sedan är lektionen klar och då får jag tillbaka min mobil. Efter det så springer jag till bussen för att inte missa den. Då sätter jag mig och pratar med mina kompisar.

När jag kommit hem så äter jag mellis och de blir start med yougurt. Sedan säter jag mig och pysslar mid en käpphäst och lyssnar på Systrarna Elfstrands hästpodd.

Seddan så byter jag om till ridkläder. Då tar jag på mig underställ, blåa ridbyxor, svart tjocktröja, svarta ridstrumpor, svarta överdrag, svart jacka, och en mössa då tar jag med mig hjälm, väst, äpple och en bar. Sedan hämtar min mormor mig och honn kör mig till stallet.

När jag är i stallet så börjar jag att borsta min häst som heter Fia och är en brun skäck. När jag sadlat och tränsat så går vi till ridhuset. Efter jag ridit i ca en timme så rider vi till stallet igen. Då tar jag av sadel och träns så släpper jag ut henne i hagen. Då åker jag ooch min mormor hem.

Så när jag kommer hem så står maten redo och det blir cowboysoppa. När jag ätit klart så duschar jag. Så när jag gjort mig i ordning så går jag och lägger mig.

Publicerat

28 februari 2022

Berättat av

Tilde

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02859

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Väskinde skola

Klass

Åk 4

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!