Mitt Liv

Berättat av Ester

Född 2011. Väskinde skola. Åk 4.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

09.02.2022

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

MIN DAG

Hej jag heter Ester och bor på Godtland.

Onsdag.

Min dag började med att min pappa kom in och väckte mig, klockan halv 8. När jag hade vaknat till så låg jag kvar i sängen i en kvart. Sedan så går jag upp och säger hej till mina hamstrar Snöboll och Lillboll. Snöboll är vit och har en grå rand på ryggen medan Lillboll är vit med svarta fläckar.

Sedan går jag på toa och borstar mina tänder med minttandkräm.

Efter det går jag och sätter på mig gröna byxor, en rosa tröja och rengbågiga strumpor. När jag har satt på mig det så går jag och hämtar min mobil. Sedan går jag ner till pappa och äter frukost, till frukost så åt jag fil med flingor. När jag har ätit upp så packar jag fyra riskakor i en påse och lägger ner det i min ryggsäck. Jag packar även en vattenflaska med vatten och lägger också ner den i min ryggsäck. Sedan säger jag hej då till pappa, Snöboll och Lillboll. När jag har sagt hej då så börjar jag gå till min busshållplats. Bussen kommer och hämtar mig klockan kvart övet 8. När jag kommer på bussen så letar jag efter en bra plats att sitta på, jag burkar alltid sitta själv.

När jag kommer till skolan möter jag oftast Alma, ibland Amelia,Elsa och Linn.

Sedan går jag in och hänger upp min tyggsäck på min krok i hallen utanför klassrummen. Efter det går jag och Alma ut för hon väntade på mig i hallen. När det är dags för första lektionen så har vi halva lektionen matte och andra halvan så har vi engelska. På matten så jobbar vi med att växla över noll, medan på engelskan så jobbar vi med att skriva texter om djur.

Efter lektionen så har vi rast. På rasten leker jag och några av mina kompisar kull på rampen. Rampen ligger utanför några klassrum, eller ja ganska nära, så ibland får vi inte springa och leka där mer.

Den andra lektionen har vi idrott och vi övade på att kasta bollar över nät och att bollen skulle flyga rakt upp i luften så att någon annan skulle kunna fånga den. Efter lektionen är det lunch,vi åt pasta och köttbullar med ketchup. Vi måste sitta i matsalen i minst en kvart, för att inte stressa för att få komma ut på rast.

Efter maten har vi lunchrast och då lekte vi kull igen men jag spelade också lite smasch ball med de yngre eleverna.

Därefter så gick jag in och vi hade No. På lektionen så jobbade vi med luft och vatten och vad som händer med vattnet när det avdunstar.

Sedan går vi ut på rast. På rasten så spelade jag smasch ball med Alma och Lilly.

När det ringer in så ska vi ha svenska och det är också den sista lektionen för dagen. På svenskan hade vi först tyst läsning. Sedan fortsatte vi med att läsa Mio min Mio och diskuterar om den boken. När lektionen är slut så är även skoldagen slut.

Jag tar bussen hem och jag sitter själv igen. På bussen brukar jag ibland kolla på min mobil, men inte alltid.

Bussen släpper av mig vid samma stopp som den hämtade mig på. Det tar typ 3 till 5 minuter för mig att gå hem. När jag väl kommer hem så går jag in, ibland behöver jag låsa upp dörren för att det inte är någon hemma. När jag har kommit in så lägger jag min väska på golvet i hallen. Sedan går jag ut och matar mina kaniner. Kaninerna heter Blå och Orange. Blå och Orange är båda bruna och ser ut som rabbisar. Till mat får de pelets, hö och vatten. Ibland lite gräs.

När jag har matat dem så går jag in och börjar göra mellis. Till mellis kokade jag nudlar. Medan jag åt mina nudlar så kollade jag på tv. Min favorit film heter Jakten på Ohana. När jag har ätit upp mina nudlar så går jag ner och lämnar min disk. Sedan går jag upp till Snöboll och Lillboll. En eller två timmar senare kom pappa hem och han började laga mat. Just denna dag hade jag inga aktiviteter, men annars så går jag på fotboll. Medan pappa lagade mat så spelade jag Roblox med mina vänner, Amelia, Elsa N och Tora.

Till mat blev det ris med korvstroganoff. Jag åt vid matbordet med mamma, pappa och min bror Erik.

Min skärmtid avslutas vid klockan åtta. Efter maten så ställer jag in min disk i diskmaskinen. Sedan kollar vi lite på tv. Det sista jag gör är att mata mina hamstrar, borsta tänderna, gå på toa och byta om till min sovtröja. Efter det går jag och lägger mig.

Det här var min dag!

Publicerat

28 februari 2022

Berättat av

Ester

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02873

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Väskinde skola

Klass

Åk 4

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!