Mitt Liv

Berättat av Gustav

Född 2011. Väskinde skola. Åk 4.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

03.02.2022

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag gillar att göra olika aktiviteter.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

GUSTAV MIN DAG.

Jag vaknar av att mamma kommer och väcker mig. Sedan klär jag på mig min morgonrock. Efter det går jag och äter frukost med mamma och min lillasyster Stina. Då äter jag havregrynsgröt med hallonsylt.

Efter det tar jag in min disk i diskmaskinen.

Därefter går jag upp och borstar tänderna, bäddar sängen och klär på mig mina kläder. Idag sätter jag på mig en röd t-shirt, orange huddie och svarta byxor. När jag har gjort mig i ordning så myser jag med min katt Tarzan och spelar ett fotbollsspel på min telefon. Sedan släpper jag ut mi n katt. Därefter sätter jag på mig min jacka, mössa, vantar och överdrag. Då säger mamma att vi ska åka bil till skolan som börjar 08:30. Mamma kör bilen och jag och Stina får sitta bak i bilen. När vi kommer fram till skolan så har jag rast i 30 minuter. På rasten möter jag en kompis som heter Liam.När rasten är slut så går jag in och har lektion och har genomgång av dagen.

På lektionen hittar jag mina kompisar Didrik, Ivan, Stellan och Felix.Efter att genomgången är slut så ska vi ha idrott och hälsa. På idrott och hälsan så skulle vi träna bollkontroll.

När lektionen är slut så duschar vi. Efter det så klär jag på mig ytterkläder och går ut och spelar fotboll med mina kompisar.

Fotboll: två lag, två mål och en boll.

Sedan går vi in på lektion. När lektionen är slut så går vi och äter lunch. Men innan vi äter så tvättar vi händerna. Idag så skulle vi äta fiskpanetter med remouladsås.

Sedan är det rast. Efter att rasten är slut så har vi en till lektion. När lektionen är slut så är det rast och sedan ännu en till lektion. Efter det är min skoldag slut klockan 14:30.

Då sätter jag mig på bussen och åker till mitt stopp.

Efter det måste jag gå en liten bit innan jag kommer hem.När jag kommer hem så går jag in och äter en smårgås med ost och smör och dricker vatten i ett glas. Sedan går jag in i ett rum och spelar ett tv-spel där man ska bygga ett fotbollslag med min kusin Emil. Rummet är litet.

Jag får spela fram till maten. Då har mamma, pappa, Ida och Stina kommit hem. Men idag vill jag hjälpa till med maten så jag börjar med att plocka ur diskmaskinen. Då säger jag att jag längtar tills på tisdag då jag har skidskytteträning.

Ikväll så ska vi äta köttbullar, potatis och brunsås. Vid maten är jag, Stina, Ida, mamma Maria och pappa Pontus.Efter maten så går jag och läser en bok. Sedan går jag ner och ser på tv. På ett program som heter ”Bäst när det gäller”. Det handlar om skidåkning. Därefter går jag upp och borstar tänderna och tar på mig pyjamas. Till sist går jag och lägger mig.

Publicerat

28 februari 2022

Berättat av

Gustav

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02877

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Väskinde skola

Klass

Åk 4

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!