Mitt Liv

Berättat av Ghena

Född 2012. Ekenskolan. 4A.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

09.11.2022

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag tycker jätte mycket om att spela fotboll och vara ute med mina kompisar. Jag gillar att göra tik tok videor. Och att hoppa studsmatta med mina kompisar och att sova över hos kompisar och att de sover över hos mig.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Mitt liv-en dag i mitt liv

En dag i mitt liv 2022.

Hej jag är Ghena och är 10 år just nu. Jag brukar vakna klockan kvart i sju av ett alarm på min iPhone 6. När jag vaknar känner jag mig lite trött. Jag vaknar och tittar på tik tok i 10-15 minuter för att bli lite mer piggare. Efter att jag har tittat på TikTok går jag till garderoben och önskar att min rosa tröja och blå jeans ligger där. Om dom ligger där så tar jag på mig de och denna dagen var de där. Jag tog på mig de och de är från lager 157. De är sköna.

Sen går jag till köket och går till skåpet och öppnar det och tar 2 bröd. Sen tar jag också osten. Jag tar fram en smörgåstoast. Sen lägger jag osten i smörgåsen och tar in den i smörgåstoasten. Sen väntar jag i 10 minuter. Sen tar jag fram smörgåsen och lägger den på tallriken och äter den. Den är varm och osten smälter mer och mer i munnen. Den är min favoritfrukost. Sen tar jag på mig mina ytterkläder min lila regnjacka och skor och mössa. Sen öppnar jag ytterdörren och säger hejdå till mamma. Sen kommer min kompis och vi tar följe men inte hela vägen utan nästan halva.

Idag på morgonen när jag kom till skolan hade vi klasstid med Alexandra. Hon jobbar som skolkurator. Det som vi gör är att vi tittar på en kort film. Den är nästan bara 1 minut lång eller kanske kortare. Vi tittar på den 2 gånger och sen får vi några frågor som vi ska diskutera tillsammans. Sen hade vi Engelska och vi skrev om halloween. För att halloween är på måndag och då är det höstlov. Och sen hade vi rast och sen gick vi till bibblan. Jag lånade tjocka böcker. Det var min kompis som tipsade mig om de. Och sen är det svenska som det är nu. Vi jobbar med det här på svenskan. Och sen är det lunch och det blir grönsakssoppa som jag inte gillar utan hatar. Framför skärmen skriver jag och jobbar i skolan då.

Nu är skolan slut. Jag cyklar hem och vilar lite och sen har jag fotbollsträning. Jag tycker att det är roligt och jag kan inte förstå att det är några som inte gillar fotboll. Efter fotbollen cyklar jag hem med min kompis. Hon cyklar förbi mitt hus när hon ska hem så hon cyklar själv det sista. Hemma hjälper jag till med allt nästan. Det är för att jag vill och gillar att hjälpa till. Men egentligen måste jag inte hjälpa till. Jag hjälper till att göra mat och städar mest mitt rum. Det städar jag varje dag. Jag hjälper till också med att ta hand om trädgården och några andra saker. Jag umgås med mina vänner.

Publicerat

10 november 2022

Berättat av

Ghena

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/03427

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Ekenskolan

Klass

4A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6532 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!