Mitt Liv

Berättat av Ines

Född 2012. Ekenskolan. 4B.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

18.10.2022

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag

Hej jag heter Ines och är 10 år jag går i 4:an. Nu ska jag berätta om en dag i mitt liv, 2022.

Mitt alarm på min iPhone går kl 06:35. Det är en iPhone 11. Ibland är jag trött och stannar i sängen i ungefär 5 min. Men sen går jag upp. Jag börjar med att borsta mitt hår sen går jag och väljer kläder.

Jag tar nästan alltid på mig ett par blåa jeans. Mina favoriter är ett par som har hål i sig vid knäna.

Till tröja tar jag nästan alltid på mig en T-shirt och en kofta ovanför den. Eller så tar jag på mig tex en blus eller en hoodie Jag brukar inte frysa så jättemycket. Jag tar alltid på mig ett par vita strumpor.

Efteråt går jag ner för att göra min frukost. Jag rostar alltid 2 rågmackor i brödrosten. Och brer på smör, som pålägg tar jag nästan alltid ost och tomat. Till det dricker jag mjölk.

Efter min frukost går jag en våning upp för att borsta mina tänder. Sen hinner jag kolla på youtube i ungefär 10-15 minuter innan klockan blir 07.45 då går jag till skolan. Jag bor jättenära min skola, det tar typ bara 2 minuter att gå dit. Min lektion börjar 08:00. Vi börjar alltid med att läsa en bok. Mina favoritböcker är en serie. Författaren heter Kristina Ohlsson. Min favoritdag i skolan är måndagen för då har vi bild. I skolan använder vi oss av böcker och iPads med ett tangentbord. På våra iPads jobbar vi med tex olika mattespel och skriver texter. Vi går i skolan i ca 6 h.

Efter skolan går jag ut med min hund. Han är en cockerspaniel. Sen gör jag mellanmål, jag gör oftast en smoothie. Jag gör oftast mellanmål till min kompisar också vi är med varandra ofta. Men vi har lite bråttom för vår handboll börjar tidigt. Mina kompisar går också på handboll. Vi brukar cykla eller åka bil dit tillsammans. Jag älskar handboll. Det är det bästa jag vet. Vi tränar på onsdagar och fredagar. Min träning börjar 17:00 och slutar 18:00 båda dagarna.

Efter min träning på onsdagar brukar jag och min familj äta kyckling och ris. På fredagar tacos. Sen duschar jag. Om jag hinner städar jag mitt rum. Efter det brukar min familj kolla på tv. Det är en Samsung. Vi brukar kolla på ett engelskt familjeprogram, som heter Modern Family.

Publicerat

5 december 2022

Berättat av

Ines

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/03484

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Ekenskolan

Klass

4B

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!