Mitt Liv

Berättat av Fatou

Född 2011. Skarpatorpsskolan. 5b.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

17.05.2022

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

En helt vanlig vardag i mitt liv hade varit så här:

Jag vaknar vid 10 i sju och sen somnar jag om till 20 över. Sedan går jag upp och borstar tänderna, går på toa, efter det så ber jag. När jag bett klart så sätter jag mig på soffan och byter om oftast har jag mjukis på mig eller så tar jag jeans men någon t-shirt och en kofta. Efter det så brukar jag kolla mobilen, oftast så brukar jag ringa min mamma och säga god morgon men det är olika från dag till dag. Efter en stund så brukar jag träffa en kompis utanför mitt trapphus och då går vi till skolan vid åtta. När vi kommit fram till skolan vid sju över åtta så brukar vi kolla mobilen och sen lägga in våra ryggsäckar och saker i våra skåp. Vid 10 över så lämnar jag in mobilen och går och sätter mig på min plats. Jag sitter längst bak men en vän. Lektionen brukar börja vi typ kvart över, och då har vi en genomgång om dagen.

Efter skolan så brukar jag antingen hänga med en kompis eller så går jag till svenska kyrkan som är typ en fritidsgård. Men på tisdagar, onsdagar och torsdagar så är det after school. Det är också en fritidsgård för de i årskurs 5-6. Där finns ett cafe och lite andra aktiviteter. På tisdagar har jag basketträning och på fredagar dans.

En helt vanlig ledig dag i mitt liv hade sett ut så här:

Jag brukar vakna vid senast halv ett men oftast vaknar jag vid 10/11. När jag väl går upp vid 10 så brukar jag äta frukost

med min familj, oftast så äter vi räkor eller bara något annat gott. Men innan det så brukar jag gå på toa och borsta tänderna, när det är klart det så ber jag. Jag brukar sitta och kolla på mobilen till typ två. Vid kanske 20 över två så brukar jag behöva städa hemma och mina diskdagar alltså dagarna jag ska diska är måndag och tisdag. Men om det är helg så brukar jag bara fixa vardagsrummet lite och hjälpa till om vi håller på och tvättar kläder. På helgerna så brukar jag oftast gå hem till mina kusiner och sova där. Sedan går jag hem på söndagen vid kanske sju-åtta och då brukar jag äta något, kolla mobilen och börja fixa mig för att sova. Efter det brukar jag packa till skolan och så går jag och lägger mig vid typ 20 i/ halv 11. Men om det är helg dagen efter så brukar jag spendera tid med familjen och sen kanske kolla på film. Efter det så lägger jag mig. Men innan jag faktiskt kan sova så brukar jag läsa i typ 1-2 timmar även fast jag egentligen bara får läsa i typ en halvtimme och så hade en helt vanlig ledig dag i mitt liv sett ut.

Publicerat

12 december 2022

Berättat av

Fatou

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/03502

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Skarpatorpsskolan

Klass

5b

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!